Σε αδιέξοδο συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Νόησις Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, καθώς συνεχίζουν επί πέντε μήνες να είναι απλήρωτοι και να μην μπορεί η διεύθυνση ν ανταποκριθεί στα λειτουργικά έξοδά του.

Τετράωρη αποχή από τα καθήκοντά τους, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ολοήμερη την Πέμπτη 22 του ίδιου μήνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, Νόησις , στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, ώστε να ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία, απέναντι στο διοικητικό και οικονομικό, αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει.

Ο Γενικός Διευθυντής του Θανάσης Κοντονικολάου, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει λύση στο αδιέξοδο, επισκέφθηκε το αρμόδιο υπουργείο στην Αθήνα (το Νόησις υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας). Το αρμόδιο υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα εγκριθεί χρηματοδότηση για το 2016, αλλά θα δοθεί όταν εγκριθεί προϋπολογισμός.

«Για να εγκριθεί προϋπολογισμός και μάλιστα να είναι και πλεονασματικός, θα πρέπει πρώτα να συσταθεί Διοικητικό Συμβούλιο , γεγονός που δεν έχει συμβεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα», εξήγησε στην εκπομπή ΜΕΣΑ Σ 'ΟΛΑ στη Βεργίνα Τηλεόραση υπογραμμίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το ΝΟΗΣΙΣ

"Το Νόησις γεννήθηκε το 1978 από μια μικρή ομάδα ιδιωτών της πόλης που μετουσίωσαν το όραμά τους και δημιούργησαν αρχικά το Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόησις στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Σήμερα όμως η πορεία προς την ανάπτυξη και την αριστεία έχει διακοπεί. Χωρίς οξυγόνο δεν αναπνέει. Χρειάζεται να βρεθεί μόνιμη λύση που θα του εξασφαλίσει βιωσιμότητα και προοπτική ανάπτυξης" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το "Νόησις" και επισημαίνεται ότι "η δημοσιοποίηση των θεμάτων του φορέα έχει μοναδικό στόχο και σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη που είναι ο απόλυτος και μοναδικός κριτής της αξίας, της ιστορίας, της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεισφοράς και του έργου του".

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.