του ακτιβιστή

Προφανώς και δεν γύρισε πίσω η Αποκεντρωμένη Διοίκηση χωρίς λόγο (μη εγκρίνοντας) την μελέτη, που ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο από το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού (ομόφωνα) για την διάβρωση των ακτών εξαιτίας της επέκτασης του αεροδιαδρόμου,  που λειτουργεί ως ελεγκτικός μηχανισμός των αποφάσεων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το γεγονός είναι πως επεστράφη στον Δήμο Θερμαϊκού χαρακτηριζόμενη ως "περίεργη" μελέτη, όπως ευθαρσώς ανέφερε στη συνεδρίαση του ΔΣ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κατά την εισήγηση με την οποία ζητούσε από το σώμα την ανάκλησή της και την πραγματοποίηση νέας σύμβασης με την ίδια μελετητική ομάδα του Πανεπιστημίου και με το ίδιο κόστος. λίγο -ούτε πολύ για 71.000 € θα στοιχίσει η μελέτη των ίδιων πανεπιστημιακών.
Και ίσως χρειαζόταν η αποπομπή της μελέτης από την περιφέρεια για να αντιληφθεί η αντιπολίτευση ότι πράγματι έχει περίεργες "προεκτάσεις" το θέμα και ότι μπορεί να είναι δρόμος για "να δίνεται δουλειά ανύπαρκτη σε ορισμένους" όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσαμασλής.
Τι το ήθελε ο Γενικός να μιλήσει για την ανάγκη να γίνει άμεσα η μελέτη ώστε να δοθεί στην "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ" (την εταιρεία που έχει αναλάβει την θαλάσσια συγκοινωνία); Γιατί μάλλον τότε αντιλήφθηκαν όλοι πως, αφού δεν έχει καμία σχέση με την μελέτη η εταιρεία και αφού το θέμα εισήλθε ως κατεπείγον και εκτός ημερήσιας διάταξης  (και μάλιστα χωρίς να τους δοθεί η απορριπτική γνωμοδότηση της Αποκεντρωμένης), κάποιο λάκκο μπορεί να έχει η φάβα....
Μάταια επιχείρησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Δήμαρχος... Μάλλον τα έκανε χειρότερα ... τι είπε;
"Το ΑΠΘ από τις μελέτες ζει" και θέλοντας να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει διαβλητότητα στην ανάθεση συνέχισε λέγοντας πως "'Ολα περνάνε από την πρυτανεία και πάνε στο κοινό ταμείο" και πως είναι η φθηνότερη τιμή που προσφέρθηκε από το μοναδικό τμήμα του πανεπιστημίου που μπορεί να πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη μελέτη.
Και φυσικά δεν έπεισε τους διαφωνούντες της αντιπολίτευσης που μίλησαν για μαϊμού συνεδριάσεις, την στιγμή που έρχονται  ή περισσότερα ασήμαντα θέματα διαγραφής χρηματικών προστίμων στην ΗΔ να έρχεται ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που δίνει 71 χιλιάρικα χωρίς να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα που στοιχειοθετούν την απόρριψη και την αναγκαιότητα έγκρισης νέας σύμβασης.
Καταψηφίστηκε από τους Ζδούκο (δήλωσε  πως θα κινηθεί νομικά , υπονοώντας προσφυγή στην περιφέρεια), Κουζινόπουλο, Τσαμασλή, Βογιατζή Χ, Ζαριφέ, Μεσμερλή, Μόραλη.

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο και σχηματίστε άποψη:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.