Ο Δήμος Θερμαϊκού αρχίζει εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες και απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους να δείξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Στην εξόρμηση αυτή, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του φορέα που εκπροσωπείτε.
Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανθρώπινο δράμα που μας αφορά όλους: Πρόκειται για τους χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου, το θάνατο και την καταστροφή και βρεθούν σε ένα ασφαλέστερο μέρος, μπήκαν σε μία βάρκα, και με ρίσκο τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, ταξίδεψαν με τις χείριστες συνθήκες ως τη χώρα μας.
Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού, οι περισσότεροι παιδιά και εγγόνια προσφύγων από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, που αντιμετώπισαν τις ίδιες τραγικές συνθήκες και βίωσαν τον εφιάλτη της προσφυγιάς, για να βρουν απάνεμο λιμάνι στις ακτές του Θερμαϊκού, δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι.  Ενώ και οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής, διακατεχόμενοι από αισθήματα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, παρείχαν τότε στοργική φιλοξενία στους πρόσφυγες.
Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας, με την ευαισθησία που τους διακρίνει, να σκεφτούν ότι υπάρχουν δίπλα μας μωρά και μικρά παιδιά που κρυώνουν, πεινούν και έχουν την ανάγκη μας. Μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, οφείλουμε να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους κατατρεγμένους και τρομαγμένους ανθρώπους είναι να μην αποστρέφουμε το βλέμμα μας από αυτό το δράμα που ζουν και που εξελίσσεται δίπλα μας.

Είναι σημαντικό για την επιβίωσή τους να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας μας. Ότι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να αφήσουν μέχρι και τα τελευταία τους υπάρχοντα στις μικρασιατικές ακτές και να μπουν στη βάρκα της σωτηρίας τους.
Ο Δήμος Θερμαϊκού απευθύνει έκκληση σε όλους όσους είναι σε θέση να αντιληφθούν το πρόβλημα, να συνδράμουν με ότι μπορούν: μπουκάλια νερού, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, ακόμα και παιχνίδια για τα παιδιά, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να προωθούνται στους χιλιάδες πρόσφυγες που παραμένουν στην Ειδομένη. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες του Φθινοπώρου στο οποίο μπήκαμε, η βροχή και το κρύο, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη βοήθειας προς αυτούς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Καλούμε όσους μπορούν να ασχοληθούν εθελοντικά με τη συγκέντρωση της βοήθειας, που θα γίνεται στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θερμαϊκού και άλλους χώρους, να το δηλώσουν.

Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται καθημερινά τις ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. ως εξής:
-Στην Περαία, στην Επανομή και στη Νέα Μηχανιώνα, στα γραφεία των Μονάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» (Περαία: Ανθέων 4, Επανομή: Πλατεία Ι.Μεταξά, Ν.Μηχανιώνα: Κ. Βάρναλη 2)
-Στους Νέους Επιβάτες, στην Αγία Τριάδα, στο Αγγελοχώρι, στη Ν.Κερασιά και στο Μεσημέρι, στους χώρους των ΚΑΠΗ.

Τι μαζεύουμε
Έχει ιδιαίτερη σημασία η βοήθεια που συγκεντρώνουμε να είναι συσκευασμένη και να απευθύνεται σε κάθε ξεχωριστή κατηγορία προσφύγων (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη) και συγκεκριμένα:
Α΄: Ανδρική σακούλα: χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, ξυραφάκι, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι.
Γ΄: Γυναικεία σακούλα: χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι.
Π΄: Παιδική σακούλα: κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ ή μακράς διάρκειας, μπισκότα, ατομική μαρμελάδα, κουταλάκι.
Β΄: Βρεφική σακούλα: 6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γράψτε με μαρκαδόρο το γράμμα Α, Γ, Π ή Β, πάνω στη σακούλα για να γίνεται εύκολα αντιληπτό το περιεχόμενό της. Παράκληση η κάθε σακούλα να μην περιέχει περισσότερα ή λιγότερα από ότι αναφέρεται.
Αγαπητοί συνδημότες,
Από αυτό το προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης, δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Ας δείξουμε για μία ακόμη φορά με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπιά μας.

                                                     Ο Δήμαρχος
και το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.