Ένα σημαντικό ποσόν, συγκεντρώθηκε μετά από έρανο μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να αγοραστούν αδιάβροχα για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Η πρόταση, που διατύπωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», υιοθετήθηκε αμέσως από τον δήμαρχο Θερμαϊκού και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι με τη χειρονομία αυτή, εξέφρασαν με τον καλύτερο τρόπο την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Παράλληλα, η εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμος Θερμαϊκού, με την ομόφωνη συστράτευση όλων των δημοτικών παρατάξεων, είχε μέχρι τώρα σημαντικά αποτελέσματα. Και τις επόμενες ημέρες ένα φορτηγό αυτοκίνητο, πρόκειται να μεταφέρει στην Ειδομένη, τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τους πολίτες του Θερμαϊκού.

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα από το Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, βοήθησε με συνεργείο του στην κατασκευή της εξέδρας, στην εκδήλωση «Περνάμε τα Σύνορα» που έγινε την περασμένη Κυριακή στο λιμάνι για συμπαράσταση στους πρόσφυγες.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Υποστήριξης στους πρόσφυγες, θα συνεχίσει τη λειτουργία της και μετά το τέλος της εκστρατείας για τους πρόσφυγες, προκειμένου να παρέχει βοήθεια και στους αναξιοπαθούντες δημότες του Θερμαϊκού.

* Η φωτο είναι από παλιότερη συνεδρίαση του ΔΣ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.