Ένταση στα σύνορα στην Ειδομένη (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκατοντάδες είναι οι μετανάστες που διαμαρτύρονται αυτήν την ώρα στην ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη, στα σύνορα με ΠΓΔΜ.

Η διαμαρτυρία αφορά την απαγόρευση εδώ και δυο μέρες των αρχών της ΠΓΔΜ να περάσουν τα σύνορα της μετανάστες που δεν είναι Ιρακινοί, Αφγανοί και Σύροι.

Οι μετανάστες διαφορετικών εθνοτήτων διαμαρτύρονται έντονα με πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ εκφράζεται ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς συνεχώς ο αριθμός των μεταναστών που συγκεντρώνονται αυξάνεται ενώ και οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος των Σκοπιανών Ιβανώφ προειδοποιεί απειλώντας την Ελλάδα πως Θα γυρίζουμε πίσω όσους μετανάστες μας γυρίζουν. Η χώρα του, προσέθεσε, θα ακολουθήσει την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών εφόσον διαχωρίσουν τους πρόσφυγες πολέμου από τους οικονομικούς μετανάστες. Έτσι 300 Ιρανούς που γύρισε πίσω η Σερβία τους μετέφερε ατα σύνορα με την Ελλάδα και έτσι είχαμε το σημερινό πρόβλημα και διαμαρτυρίες στην Ειδομένη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.