Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης


Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η μήνυση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΚΘ και τέσσερα μέλη του δ.σ. (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της ΕΛΒΟ εναντίον εργαζομένων της εταιρίας. Η αφορμή ήταν ένα δελτίο Τύπου. Οπως αναφέρει η Πρωτοβουλία για την Ενότητα Εργαζομένων ΕΛΒΟ ότι η μήνυση εναντίον των δύο εκπροσώπων της στο δ.σ, αποτελεί την αφορμή και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διαίρεση των εργαζομένων και την τρομοκράτηση όσων παλεύουν ενάντια στο εκ νέου ξεπούλημα της ΕΛ.Β.Ο.

Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17-12-2015 και ώρα 9:00 π.μ. Για να καταδικαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει και να εξοντώσει οικονομικά τους δύο συναδέλφους και για να μην περάσει η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στους χώρους δουλειάς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας για την Ενότητα Εργαζομένων ΕΛΒΟ:

“Για τις 17 Δεκέμβρη ορίστηκε η δίκη των συναδέλφων μας Σταύρου Ναθαναήλ και Κώστα Σιτέλα ενώπιον του Β’ Τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και η πλειοψηφία των τεσσάρων μελών του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) του επιχειρησιακού Σωματείου εργαζομένων της ΕΛ.Β.Ο.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο συνάδελφοι (οι οποίοι είναι εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ του Σωματείου) έχουν μηνυθεί με αφορμή μια ανακοίνωση της παράταξής μας σχετικά με την Απεργία (τουφεκιά στον αέρα) της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 26/11/2014. Είναι γνωστό σε όσους έστω και ελάχιστα γνωρίζουν την ΕΛ.Β.Ο. ότι η μήνυση εναντίον των δύο εκπροσώπων μας στο ΔΣ, αποτελεί την αφορμή και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την διαίρεση των εργαζομένων και την τρομοκράτηση όσων παλεύουν ενάντια στο εκ νέου ξεπούλημα της ΕΛ.Β.Ο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους της πόλης, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 17-12-2015 και ώρα 9:00 π.μ.

Για να καταδικαστεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει και να εξοντώσει οικονομικά τους δύο συναδέλφους και για να μην περάσει η ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης στους χώρους δουλειάς”, καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγή


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.