Τώρα σοβαρά. Πείτε μου πότε μπήκε ο Δεκέμβρης; Tι γρουσουζιά και η φετινή... 500 φορές εκλογές, οργανωμένες από τον πιο ανάξιο και θρασύδειλο Ευρωπαίο πρωθυπουργό. Τέτοιον φαφλατά χρόνια είχα να συναντήσω...

Πέρασε τόσο γρήγορα αυτή η χρονιά. Δε θέλαμε να φύγει το γλυκό καλοκαιράκι, κι επειδή ο καιρός ήταν ευνοϊκός, μέχρι το Νοέμβρη κολυμπούσαμε, και πήραμε μερικές ανάσες από το πιο «καυτό» πολιτικό και οικονομικό καλοκαίρι. Με το που σταματήσαμε να κολυμπάμε περάσαμε στο άλλο άκρο, δηλαδή αυτό:

Πλάκα πλάκα, καλά και είμαστε ψιλοφιλελεύθερη κοινωνία και τα γκομενιλίκια ήταν και φέτος ένας τρόπος έκφρασης για να ξεφύγει το βασανισμένο μας μυαλουδάκι. Επικροτώ τις Ελληνίδες που αναδεικνύουν τη χαριτωμενιά και την ομορφιά τους με κομψό τρόπο. Οι «πέφτουλες» των παραλιών σημειώσανε Χ.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά... Εδώ γελάμε. Μέσα στο εργασιακό σακίδιό μου, κουβαλούσα κι ένα χαλάκι, σαν αυτό των μουσουλμάνων, ώστε να μου βρίσκεται πάντα εύκαιρο για προσευχές. Δε θα την έβγαζα αλλιώς με άτομα που δεν πατούν στη Γη και πατούν επί πτωμάτων για να σου δώσουν ένα μισθό πεινάς.

Τώρα που λέω μουσουλμάνοι... Οι τζιχαντιστές έβγαλαν χριστουγεννιάτικο κατάλογο, για να παρτάρουν λίγο τα πουλάκια μου, με ξέφρενα παραλλαγμένα -ολίγον τι- «χιτάκια», όπως το: Βόμβα στο καμπαναριό, αντί για «Χιόνια στο καμπαναριό» και το πασίγνωστο Ο μικρός τζιχαντιστής, αντί για το «Ο μικρός τυμπανιστής». Πολλοί καλοί άνθρωποι...

Δείτε παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες από τη Χίο από τις 9 Νοεμβρίου, την περίοδο που γινόταν η πανελλήνια απεργία των πλοίων:

Παραλία Λιλικάς, Χίου:










Πορεία προς τον κεντρικό λιμένα της Χίου:



Η χρονιά αυτή θα αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα από πολλές απόψεις. Μια τελευταία σημείωση. Από ρεπορτάζ που έκανα στα μέσα Νοεμβρίου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, πληροφορήθηκα ότι το 2014 μόνο από τη θαλάσσια οδό Τουρκίας - Ελλάδας είχαν μπει στην Ελλάδα 39.000 πρόσφυγες. Φέτος, καταγεγραμμένα, μπήκαν 369.000. Τα Χριστούγεννα αυτά οφείλουμε να είμαστε παραπάνω άνθρωποι από κάθε άλλη φορά, με μερικές στιγμές χαλάρωσης γιατί η ζωή συνεχίζεται! Καλές γιορτές!

+NastaziaA

από το http://www.yannidakis.net/


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.