Μετά τις παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη και λίγο πριν κατέβει στην Αθήνα, το έργο  «Μια Αγία Εν Αναμονή» ανοίγει την αυλαία του και στην Περαία με τον ερασιτεχνικό θίασο του Άγγελου Κάλφα: Πόλυ Αγαθαγγελίδoυ, Ειρήνη Αδαμάκου ,Άγγελος Κάλφας, Δέσποινα Καραγιάννη, Μαρία Καρδιόλακα, Ευαγγελία Μανιάτη, Αριστείδης Μιχούδης, Μέλλω Νταβράνη, Γαλάτεια Τσακίρη, Χρύσα Τσιακίρη και Νίκος Χασάπης.
Βασισμένο  στο βιβλίο του Λάκη Φουρουκλά «Αγγελική, το ημερολόγιο μιας πόρνης» και σε κείμενα της Άννας Κουρουπού, το «Μια Αγία Εν Αναμονή» έρχεται να διδάξει την αξία της ελευθερίας, την ανάγκη για επιβίωση και την προσπάθεια του ανθρώπου να αναπτυχθεί βασανίζοντας πολλές φορές το ίδιο του σώμα και πολύ περισσότερο το μυαλό του. Στο ημίφως της πορνείας, γίνεται ο καλύτερος παραλληλισμός με το σήμερα, με τους ανθρώπου που πωλούν σώμα και πνεύμα προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο, βασισμένο σε ένα σήμερα με τις αθλιότερες συνθήκες.

28 Φεβρουαρίου  στο θέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 , στην ΠεραίαΤηλέφωνο κρατήσεων : 6988198988Ώρα παράστασης : 19.00 Τιμή εισιτηρίου:Γενική είσοδος : 5 ευρώ

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Διασκευή/Θεατρική μεταφορά: Άγγελος Κάλφας
Ενδυματολόγος- Σχεδιασμός κοστουμιών: Γιώτα Κανελλίδου
Χορογραφίες- Κίνηση: Μαριλένα Μαραγκού
Σκηνογραφία: Άγγελος Κάλφας
Μουσική επιμέλεια: Χρύσα Τσιακίρη - Άγγελος Κάλφας
Φωτογραφίες- Σχεδιασμός αφίσας/teaser: Κωνσταντίνος  Κωστούδας
Σχεδιασμός φωτισμών/ Ηχοληψία: Παναγιώτης Δόβας , Train studio

Λίγα λόγια για το έργο:
Γδαρμένα σώματα. Πληγές. Κομματιασμένη ψυχή. Η Αγγελική , σιωπηλός μάρτυρας να αντέχει και να υπομένει μέχρι να μπορέσει να ξεφύγει, όχι για να σώσει την δικιά της ζωή αλλά, για να μπορέσει το δικό της παιδί να δεχτεί όλη την αγάπη και την στοργή που εκείνη στερήθηκε από την δικιά της μάνα και που η έλλειψη των αισθημάτων αυτών την καταδίκασε στο μέλλον που ακολούθησε. Ένα μέλλον που ο βιασμός της ψυχής της ήταν πιο επώδυνος από εκείνον της σάρκας και η απόφαση να ακολουθήσει μια ζωή πορνείας πιο εύκολη από το να καταδικάσει την κόρη της. Ένα έργο εξομολόγηση για την ζωή μιας γυναίκας που η ζωή της επεφύλασσε ένα καθημερινό Γολγοθά .Μια Αγία έκπτωτη, μα με το τεράστιο έργο της χαραγμένο για πάντα στον νου.
Η παράσταση είναι κατάλληλη, με απαραίτητη τη γονική συναίνεση

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη:
Ο Άγγελος Κάλφας γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1994 στην Θεσσαλονίκη και μέχρι και τώρα ζει μόνιμα στην Μηχανιώνα. Από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε την αγάπη του για το θέατρο, μια αγάπη που τον έφερε το 2012 στα σκαλιά του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παρακολουθήσει και «τα σεμινάρια θεατρικής έκφρασης αποκλειστικά για ηθοποιούς ,Inner drama. Μια πεντάωρη εργασία πάνω στις τεχνικές theatre of cruelty, emotional theatre και budoh.». Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει συμμετάσχει σε πλήθος παραστάσεων με κυριότερες τις :

''Οίκος Ευγηρίας, Ευτυχισμένη Δύσις'' του Μανώλη Κορρέ σε σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου
''Amadeus, ο αγαπημένος του Θεού'' του Peter Shaffer σε σκηνοθεσία Ελευθερίας Παμπουκίδου
''2050'' του Γιώργου Οικονομίδη σε σκηνοθεσία Άντας Τσεσμελή-Edwards
‘’Τα Λευκά Χριστούγεννα της Μάξι’’ .
Musical σε κείμενο και σκηνοθεσία Άντας Τσεσμελή-Edwards
''Αυτός που λέει ναι και αυτός που λέει όχι'' του Bertolt Brecht, σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου
‘’ Όταν βαλσάμωσε η Άνοιξη’’ σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αιβάζογλου.
‘’Μένουμε πάντα παιδιά’’ , βασισμένο σε σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Άγγελου Κάλφα



Άγγελος Κάλφας,
σκηνοθέτης
6988198988
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.