Η φοβερή διαπίστωση είναι ότι αν κάποιος σε ζορίσει να κάνεις κάτι, ο εαυτός σου δεν θα πάθει τίποτα. Αν εσύ ζορίσεις τον εαυτό σου, μόνο τότε παθαίνει.
Όταν σε ζορίζει κάποιος ή κάτι, κι εσύ μετά (και λόγω αυτού) ζορίσεις τον εαυτό σου, σημαίνει ότι έχεις πειστεί. Σ’ αυτό (εκεί που πείθεσαι) θα βρεις το πρόβλημά σου (αυτό που έχεις να φτιάξεις).
Η πολύ βοηθητική εποχή μάς βοήθησε, μέσω των συνθηκών, όλους μας να καταλάβουμε αυτό που πρέπει να φτιάξουμε. Επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό (να διορθώσουμε το κατά δικό μας πρόβλημα) συνεχίζουμε και ασχολούμαστε με τις συνθήκες. (Γιατί είναι πολύ βολικό, αν αλλάξουν αυτές δεν θα χρειαστεί να φτιάξουμε εαυτούς.)
Το ζητούμενο όμως δεν είναι να αλλάξεις τις συνθήκες (όχι επειδή δεν είναι του χεριού σου, όχι επειδή θα έρχονται και ξανάρχονται αντίστοιχες μέχρι να αναγκαστείς να φτιάξεις, όσες κι αν διώξεις, ανεξάντλητη φαρέτρα προβλημάτων, αλλά επειδή) το ζητούμενο είσαι εσύ, κι εσύ θα είσαι εσύ μόνο όταν οι συνθήκες δεν θα μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Υ.Γ. Επειδή όμως έχουμε πόλεμο και τα «φιλοσοφικά» είναι πολυτέλεια, να προσθέσω και τούτο: Αυτοί μπορούν επ’ άπειρον να φέρνουν μαύρο σκότος (δεν υπάρχει ταβάνι στην πλεονεξία). Όσο εσύ ασχολείσαι με το σκοτάδι ΤΟΥΣ, τόσο ΚΑΙ εσύ σκοτάδι γίνεσαι. Μα το σκοτάδι δεν φεύγει με σκοτάδι.. Αυτό για τον αγώνα έχω να πω.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.