Ενημερωτική εκδήλωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού την ερχόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Λογοθέτου 1, Νέοι Επιβάτες), στις 5.30’ το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους δημότες.
Το θέμα της εκδήλωσης είναι: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Κυριακή Κανελλοπούλου, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού, Παναγιώτης Κολλάρας.

Ως χορηγοί της εκδήλωσης όμως (που όπως φαίνεται πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της ελληνικής υπαίθρου ...) φέρονται δύο πολύ μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες (η Pfizer και η DEMO) που προφανώς παράγουν και πωλούν αντιβιοτικά, όπως διαφημίζονται στην αφίσα της εκδήλωσης.
Με αφορμή αυτή την παρατήρηση ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», γιατρός, Θοδωρής Ζδούκος, κατέθεσε την ένστασή του στη χθεσινή συνεδρίαση: «Πως είναι δυνατό να εμφανίζονται ως χορηγοί σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι κατά της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Pfizer και η φαρμακοβιομηχανία DEMO που παράγουν και πωλούν αντιβιοτικά και άρα προωθούν την αλόγιστη χρήση τους;»

Όπως επισήμανε με έμφαση ο Θοδωρής Ζδούκος, εξ αιτίας της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών, που με κάθε τρόπο προωθούν οι φαρμακοβιομηχανίες, για να βγάζουν τα τρελά κέρδη τα οποία έχουν κάθε χρόνο, τα μικρόβια έγιναν πλέον πιο ανθεκτικά, με συνέπεια να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη η καταπολέμησή τους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται εν αγνοία της Επιτροπής Υγείας του Δήμου, που αφού συστάθηκε, (με αρκετό θόρυβο και δύο τουλάχιστον δελτία τύπου, όπως θυμόμαστε) ουδέποτε συνεδρίασε όπως κατέθεσε ο Ζδούκος.
Φυσικά υπήρξε ανταπάντηση από τον κ. Κολλάρα, που προφανώς με πρωτοβουλία του προγραμματίστηκε η εκδήλωση και την οποία συντονίζει. Που επικεντρώθηκε στο μήνυμα του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών που θα "περάσει" όπως είπε σε όσους θα την παρακολουθήσουν.

Να σημειώσουμε πως εκτός του Δήμου Θερμαϊκού την εκδήλωση υποστηρίζει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εθελοντικής «Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων», που διοργανώνουν οι προαναφερόμενοι φορείς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.