Προχθές το βραδάκι ήμουν μόνος στο σπίτι. Έβαλα μισό ποτήρι κόκκινο κρασί, απαλή μουσική σε πολύ χαμηλή ένταση και κάλεσα μια πολύ παλιά φίλη να τα πούμε.

Την Αλήθεια.

Μετά τα καλωσορίσματα και τα προκαταρτικά μπήκα στο κυρίως θέμα:
Την ρώτησα γιατί δεν μπαίνει με δική της πρωτοβουλία στο μυαλό των Ελλήνων, ώστε να φωτιστούν και να αλλάξουν πορεία στη ζωή τους, αλλά και στην Ελλάδα.

Μου απάντησε ότι: “Η Αλήθεια φίλε μου δεν είναι νταβατζής ώστε να σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι που δεν θέλεις. Άλλωστε ότι έχετε να κάνετε σαν άνθρωποι, είναι, να ξαναβρείτε το Μαζί.
Ότι έκανε η ανθρωπότητα μέχρι τώρα το έκαναν πολλοί μαζί. Παράδειγμα, η ιδέα του να πετάξει κανείς, έχει γεννηθεί πολύ παλιά. Θυμάσαι τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο; Πόσοι και πόσοι δεν αφιέρωσαν τον χρόνο τους και αρκετό κόπο, μέχρι να γίνει πραγματικότητα, με τα αερόστατα, με τα αεροπλάνα, με τα διαστημόπλοια!
Τώρα, το αν θεωρείτε ότι για να ζείτε μαζί, για να συνεργάζεστε, για να απολαμβάνετε την συντροφικότητα και την ανθρώπινη επαφή, έχετε ανάγκη νταβατζήδες όπως επί παραδείγματι το χρήμα, την τηλεόραση, το συμφέρον και άλλα, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ εδώ είμαι. Ήμουν πολλές χιλιάδες χρόνια πριν και θα είμαι αρκετές μετά. Αλλά ποτέ δεν θα αναγκάσω άνθρωπο να με δει. Αν θελήσει να με δει και να με ακούσει, καλώς. Αν με ακολουθήσει καλύτερα. Αν υποδείξει και στον διπλανό του που δεν μ' έχει δει, να με γνωρίσει, τότε τέλεια. Στο κάτω κάτω όσο ανάγκη έχω εγώ εσάς, άλλο τόσο ανάγκη έχετε εσείς εμένα.”

Μετά την ρώτησα γιατί δεν τους παρουσιάζεται σαν κάτι πιο ελκυστικό, ώστε να τους βάλλει απλά την ιδέα, χωρίς να τους υποχρεώσει.

Μου απάντησε ότι: “Η Αλήθεια φίλε μου δεν είναι πουτάνα. Η Αλήθεια δεν εξαπατά, δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις ή ψεύτικα όνειρα. Την Αλήθεια αν την θελεις, θα είσαι πιστός σ' αυτήν. Η Αλήθεια θέλει να αναλαμβάνεις ευθύνη, να παίρνεις πρωτοβουλίες, να τολμάς να δοκιμάσεις κι ας κάνεις λάθος, να αμφισβητείς μέχρι να πειστείς και να μπορείς να αντιληφθείς, ό,τι δεν μπορούσες πριν.
Η Αλήθεια θέλει να την υπερασπίζεσαι ακόμη και μέχρις εσχάτων. Θυμάσαι τον Χριστό, τον Σωκράτη, τον Τζιορντάνο Μπρούνο; Έχει κόπο για να κατακτήσεις την Αλήθεια. Μπορεί να σου πάρει και όλη σου τη ζωή. Και αν δεν είσαι έτοιμος να πείς “Χαλάλι, για την Αλήθεια το έκανα!”, τότε ποιο το νόημα της αλήθειας;
Με είδες εμένα να πηγαίνω ποτέ με κάποιον, μόνον επειδή έχει χρήματα; Ποτέ!
Αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό που θέλεις να σου εξηγήσω είναι, πώς καταφέρνει το χρήμα και έχει μεγαλύτερη ποσότητα αλήθειας από τους φτωχούς!
Πρώτα πρώτα γιατί οι φτωχοί βάζουν τα παιδιά τους να έρχονται σε μένα, και ύστερα τους διδάσκουν να με πουλούν στους πλούσιους. Πιο σωστά να ανταλλάσουν ένα μέρος μου με χρήμα. Τελικά, αυτό που παίρνουν και οι δύο ομάδες, φτωχοί και πλούσιοι, είναι ένα ψέμα. Οι φτωχοί γίνονται δέσμιοι των πλουσίων αφού κατάφεραν να τους πείσουν ότι το χρήμα είναι πάγια και διαχρονική αξία και οι πλούσιοι δέσμιοι των φτωχών, αφού ποτέ τους δεν έμαθαν πώς να με πλησιάζουν και την ανάγκη τους αυτή την καλύπτουν μέσω των φτωχών. Λες και δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν αρμονικά. Απλά οι μεν έχουν εθιστεί στο να μην σκέπτονται και αποζητούν αφέντη, οι δε έχουν εθιστεί στο να τα βρίσκουν έτοιμα και αποζητούν σκλάβους, όσο το δυνατόν πιο πολλούς. Και οι μεν και οι δε καθυστερούν χρόνια τώρα την ανθρωπότητα από το πεπρωμένο της.
Ύστερα, σκέψου! Χωρίς περισυλλογή, χωρίς εμβάθυνση, χωρίς ανταλλαγή απόψεων, πώς είναι δυνατόν να συναντήσεις την αλήθεια; Πώς είναι δυνατόν να την γνωρίσεις αν πρώτα δεν την συναντήσεις; Πώς είναι δυνατόν να την αγαπήσεις αν δεν την γνωρίσεις πρώτα; Και πώς θα φθάσεις στο επίπεδο αυτό όταν τον χρόνο σου τον κατασπαταλάς σε ανούσιες χρονοτριβές;”

Η επόμενη ερώτηση μου ήταν για το αν ίσως η στάση της αυτή θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι αδιαφορία για τον άνθρωπο.

Μου απάντησε ως εξής: “Όχι! Κάθε άλλο! Η Αλήθεια, όπως καταλαβαίνεις, βρίσκεται παντού. Μέσα σε υλικά και σε άυλα. Πιάνει όλη τη Γη, όλο τον Γαλαξία και πολύ πιο πέρα. Είναι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Και είναι ο Άνθρωπος ο μοναδικός φορέας της. Βλέπεις άλλον ανταγωνιστή του; Και τους δικούς μου ανταγωνιστές στο μυαλό και την ψυχή του ανθρώπου, άνθρωποι τους εφεύραν και είναι όπως καλά ξέρεις το ψέμα, το μυστικό και η απάτη. Είμαι μέσα σε κάθε άνθρωπο που θέλει να συναιστανθεί τον συνάνθρωπο του, σε κάθε έναν που θα ήθελε να εκλογικεύσει και να χρησιμοποιήσει τον κόσμο και την ποικιλομορφία του.
Το παραμύθι και το παιχνίδι είναι για τα παιδιά. Οι ενήλικες οφείλουν να συνειδητοποιούν την ανθρώπινη φύση και να μην παρατείνουν την παιδική τους ηλικία σε βάρος των παιδιών. Κοίτα γύρω σου πόσοι ενήλικες αρνούνται να αφήσουν κατά μέρος το παιχνίδι και τους εθισμούς τους, με αποτέλεσμα εκατομμύρια παιδιά να γεννιούνται σε άθλιες συνθήκες, να υποσιτίζονται, να μην είναι δυνατόν να έχουν μια φυσιολογική ανάπτυξη.
Αυτόν τον κόσμο τον ψεύτικο, τον φτιάξανε οι άνθρωποι που αδιαφόρησαν για την αλήθεια. Τους πρόσφεραν οι ψεύτες και οι απατεώνες το ψεύτικο και το εύκολο, και αρκέστηκαν σ' αυτό. Οφείλουν να μετανιώσουν, να αναλάβουν ευθύνες, κι εγώ θα είμαι κοντά για να τους δείξω τον δρόμο.”

Μετά της είπα: “Αλήθεια, αντιλαμβάνομαι ότι σαν αλήθεια δεν γίνεται να έχεις κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Έλληνες και την Ελλάδα. Φορέας αλήθειας μπορεί να είναι κάθε άνθρωπος όποιας εθνικότητας, όποιας φυλής. Αλλά μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις λίγο σαν Έλληνα;”

Μου είπε: “Αν τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στους Ρωμαίους και άλλα τόσα στους Οθωμανούς δεν σας έμαθαν την μοίρα του Έλληνα, δυσκολεύομαι να πω τι μπορεί να σας ξυπνήσει και να σας κινητοποιήσει.
Παρ' όλα αυτά θα κάνω μια προσπάθεια, στη μνήμη των Ελλήνων, που με αγκάλιασαν και με μετέφεραν σε δύση κι ανατολή.

Πρώτα ακούσατε αυτό:
"Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας".

Πολλοί προσπάθησαν να σας μπερδέψουν με το ποιος το είπε, τι ακριβώς είπε και άλλα.
Κανείς όμως δεν αμφισβήτησε το ότι ήταν μια απειλή που ερχόταν από τη Δύση.
Σήμερα που το βλέπετε να είναι σε εφαρμογή, ποιο είναι το λογικό να σκεφτείτε;

Ύστερα ακούσατε αυτό:
"Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες. Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς."

Πάλι παπαγαλάκια στην υπηρεσία του ψεύδους προσπάθησαν να σας μπερδέψουν.
Κανείς τους όμως δεν αμφισβήτησε ότι πρόκειται για μια απειλή που ερχόταν από την Ανατολή.
Σήμερα που το βλέπετε να είναι σε εφαρμογή, ποιο είναι το λογικό να σκεφτείτε;

Αν λοιπόν η λογική σας λέει ότι σας επιβουλεύονται από Δύση και Ανατολή, και το μόνο που δεν κάνετε, είναι να ενωθείτε σαν του Έλληνες του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας, σαν τους Έλληνες της Πίνδου, να αντιμετωπίσετε την πανταχόθεν επιβουλή, τότε δεν σας φταίει η Αλήθεια. Το πρόβλημα είναι σε σας, που ψάχνετε να σωθείτε χωρίς να κάνετε τίποτε. Λοιπόν υπήρξαν λαοί που αντιστάθηκαν πολύ περισσότερο από σας και χάθηκαν.

Τέλος θα σου θυμίσω και τούτο:
“Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες, δεν υπάρχει εξ' άλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλευτείς τον μαλάκα.”
(δήλωση του ΑΜΙΤ ΣΑΡΚΑΡ επικεφαλής του αμερικ.επενδυτικού ταμείου ΜΑΡΙΑΝ 20/2/2010).
Πόσοι πολιτικοί, που εσείς τους ψηφίσατε, συντάχθηκαν με τα παραπάνω λόγια από τότε; Και σεις τι κάνατε; Τους αφήνετε σε μια άβουλη Βουλή, να επιβεβαιώνουν το αληθές της τελευταίας λέξης. Δεν καταλάβατε ότι οι πολιτικοί σας και οι νομικοί σας και οι δημοσιογράφοι σας είναι στην πλειοψηφία τους οχιές φαρμακερές; Τι είναι η Δημοκρατία; Καραβάκι αβύθιστο; Πού είναι οι Έλληνες πολίτες; Πού είναι ο Ελληνικός Λαός ο εγγυητής του πολιτεύματος; Ξεχάστηκε στην τηλεόραση; Ανοιγοκλείνει το χωρίς πελατεία μαγαζάκι του, διαβάζοντας το εγκόλπιο του “Καλού Μαυραγορίτη”;
“Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.”

Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας, αγκαλιάστε την Αλήθεια, την τρισχιλιόχρονη ιστορία σας και αγωνιστείτε για το μέλλον των παιδιών σας.
Αν τα αγαπάτε.
Εγώ σαν αλήθεια, θα είμαι δίπλα σας και μαζί σας.
Αλλιώς να πάτε να χαθείτε!”

                                                                        
 "Στοχάσου και Αρκεί ! "
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.