Του Μιχαήλ Στυλιανού

Τριανταεπτά νεκροί και 127 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της  χθεσινής έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου σε κεντρικό σημείο της Αγκύρας, στο Γκιουβέν Παρκ. Νεαρή Κούρδισα ενοχοποιούν οι αρχές ασφαλείας.
 Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης Ερντογάν ήταν να νεκρώσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να απαγορεύσει την  ειδησεογραφική  έρευνα των  γεγονότων και των επακόλουθων  από τα μέσα ενημέρωσης. Ενώ η επίθεση δεν έχει διεκδικηθεί από καμιά οργάνωση, δηλώσεις υπουργών δακτυλοδεικτούν το κουρδικό ΡΚΚ. Aξιωματούχοι της Ασφάλειας εδήλωσαν στο Ρώυτερ ότι μια γυναίκα 22 χρόνων, μέλος του ΡΚΚ ήταν μαζί με ένα άνδρα οι δράστες της επίθεσης.
Την προηγούμενη, επίσης πολύνεκρη, επίθεση προ μηνός, στην ΄Αγκυρα, εναντίον  πομπής στρατιωτικών αυτοκινήτων, υποτίθεται ότι διεκδίκησε εξτρεμιστική  αποσχισθείσα ομάδα του Κουρδικού ΡΚΚ.
Απορία και εύλογες υποψίες για «επίθεση ψευδούς σημαίας»  (ή προβοκάτσιας) δικαιολογούν δύο ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις: Η αμερικανική πρεσβεία, με Μήνυμά της προς τους Αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία, προειδοποιούσε την περασμένη Παρασκευή ότι υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εναντίον κυβερνητικών κτιρίων της Αγκύρας.
Επειδή, μετά την επαλήθευση μετά διήμερο, η αμερικανική ειδοποίηση προκάλεσε σχόλια, η Πρεσβεία εξέδωσε νεώτερη ανακοίνωση που επεξηγούσε ότι οι πληροφορίες της είχαν  τουρκική κυβερνητική προέλευση. Πράγματι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε προειδοποιηθεί από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙΤ, από τις 4 Μαρτίου, με την υπογραφή του στρατηγού Μεχμέτ  Γκοκτάν.

              Τριπλά χρήσιμες στο καθεστώς οι επιθέσεις

Σε οποιασδήποτε ταυτότητος και καθοδήγησης τρομοκράτες  (;) και αν οφείλονται, οι επιθέσεις αυτές, προσφέρουν  τριπλή υπηρεσία στο καθεστώς Ερντογάν  - πράγμα που προφανώς εξηγεί την απουσία μέτρων αποτροπής τους, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση από την ΜΙΤ:
   -     Στο εσωτερικό εισφέρουν προσχηματική κάλυψη, αφ’ ενός στην πολιτική τρομοκρατία του καθεστώτος και στην πλήρη κατάργηση της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης και αφ’ ετέρου στην συνέχιση της σφαγής και της εκρίζωσης της  κουρδικής μειονότητας, από τις εστίες της στις ανατολικές επαρχίες.
 -   Στο εξωτερικό προσφέρουν  περιζήτητο άλλοθι σε Δυτικές κυβερνήσεις,  πολιτικούς και σχολιαστές , όταν εστιάζουν αμέριστη την προσοχή και την  ανθρωπιστική φροντίδα τους στη σύμμαχο Τουρκία-θύμα τρομοκρατικών επιθέσεων,  αγνοώντας ή και να συγκαλύπτοντας  (όπως και  στο ιστορικό παρελθόν τους)  μιαν ακόμη  τουρκική γενοκτονία, σε βάρος των Κούρδων αυτή τη φορά.
Ακόμη και οι συγκλονιστικές εικόνες-πειστήρια της τουρκικής θηριωδίας στην ερειπωμένη κουρδική πόλη Τζίζρε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, που μετέδωσε προχθές το διεθνές δίκτυο της ρωσικής τηλεόρασης δεν κατάφεραν να συγκινήσουν ούτε καν τις επιφορτισμένες με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνείς οργανώσεις, που ερωτήθηκαν.
Αντίγραφα της ταινίας του ρεπορτάζ , με τα καπνισμένα ερείπια μιας πόλης-φάντασμα, στα υπόγεια των οποίων πολλές δεκάδες ανθρώπων κάηκαν ζωντανοί και βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι, με την οσμή πτωμάτων να αναδίδεται ακόμη κάτω από τα μπάζα,  κατά την αφήγηση του Βρετανού ρεπόρτερ, είχαν σταλεί στις οργανώσεις Φρουροί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διεθνής Αμνηστεία,  Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και Γιατροί Χωρίς Σύνορα.  Η πρώτη απάντησε ότι είναι απασχολημένη στο Σουδάν, η δεύτερη με υπεκφυγές, οι άλλες καθόλου.
Ο εκπρόσωπος του Στέητ  Ντηπάρτμεντ, σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι οι ΗΠΑ θεωρούν το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση και ότι σταθερά εισηγούνται στην Τουρκία την αποφυγή υπέρμετρης βίας.

               Κουρδικές πόλεις σε κατάσταση πολιορκίας

Αναλυτής προβλημάτων Μέσης Ανατολής, ο καθηγητής Φιράτ Ντεμίρ του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο ότι οι βομβιστικές επιθέσεις επαναλαμβάνονται πολύνεκρες στην Τουρκία, κανένας υπουργός, βουλευτής  ή αξιωματούχος δεν παραιτείται, όλες αποδίδονται στο ΡΚΚ και ακολουθούνται από «αντίποινα», με βομβαρδισμούς Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας και επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών πληθυσμών της Τουρκίας: « Η Τουρκία επανήρχισε τον εμφύλιο με τους Κούρδους. Πολλές κουρδικές πόλεις έχει κηρυχθεί σε πολεμικές ζώνες και έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. Ακόμη και πόλεις της Συρίας εμφανίζονται σε καλύτερη κατάσταση από αυτές τις κουρδικές πόλεις… Η αξιοπιστία της κυβέρνησης για το ποιος ευθύνεται γι’ αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις δεν είναι πολύ υψηλή», πρόσθεσε.
Ο Βρετανός απεσταλμένος του Ρ.Τ. που πραγματοποίησε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ στο Τζίζρε, δήλωσε σήμερα, από το στούντιο στη Μόσχα, ότι μόνο χάρις στην τύχη κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό αποκλεισμό της πόλης, όπου είσοδος δημοσιογράφων, Τούρκων ή ξένων, απαγορεύεται. Συνάδελφός του το ίδιο πρωί συνελήφθη από την ειδική ασφάλεια ως κατάσκοπος και κρατήθηκε επί δίωρο. Το απόγευμα τοπικός αστυνομικός επίστεψε τον Βρετανό Χουάϊτμαν ως απλό επισκέπτη, αφού έψαξε το πορτ-μπαγκάζ και δεν βρήκε την κάμερα -κρυμμένη στο σακίδιο, κάτω από το κάθισμα.
΄Ετσι οι κουρδικές πόλεις των νοτιοανατολικών επαρχιών παραμένουν σε καθεστώς πολιορκίας, εν αναμονή της διαταγής του Ερντογάν για την συνέχιση της γενοκτονίας.

Την εύλογη υπόνοια, ότι η χθεσινή βομβιστική επιχείρηση προαναγγέλλει  τη  επέκταση του ανθρωποφάγου πογκρόμ στις κουρδικές επαρχίες, στηρίζει η εδραιωμένη βεβαιότητα του Ερντογάν ότι η εστίαση της διεθνούς προβληματισμού  στη Συριακή κρίση και η παράλυση των «ανθρωπιστικών ανακλαστικών» της Ευρώπης, υπό το καθεστώς ομηρείας, στο οποίο την κρατά με το προσφυγικό, του εξασφαλίζουν μια ιδανική συγκυρία για να τελειώνει μια και καλή με τον κουρδικό εφιάλτη, επεκτείνοντας και ολοκληρώνοντας  τη γενοκτονία της κουρδικής μειονότητας,  με την οποία θα συμπληρώσει το έργο του Κεμάλ Ατατούρκ και θα καταλάβει τουλάχιστο αντίστοιχη με αυτόν θέση στο εικονοστάσιο του τουρκικού έθνους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.