του ακτιβιστή

Μας "τίμησε" δεόντως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού Σπύρος Αδαμίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση.
Σε κατάσταση υπό πλήρη εκνευρισμό, ενώ  άλλους δημοτικούς συμβούλους τους απέβαλε από την αίθουσα (Θοδωρή Ζδούκο) και άλλους τους οδήγησε σε αποχώρηση (Σπύρο Κουζινόπουλο και Γιάννη Τσακμάκα) επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά τη προσφιλή του τακτική της φίμωσης της αντιπολίτευσης  με ιδιαίτερη προτίμηση (βάσει στατιστικών) στη Συμπολιτεία και την Λαϊκή Συσπείρωση, επιτέθηκε ειρωνευόμενος και στο επίθετο του γράφοντος. Το έκανε  επαναλαμβάνοντας  (ανεξήγητα) σε κατάσταση προφανώς ταραγμένη  ονόματα που έχουν ίδια κατάληξη με του γράφοντος συστήνοντας στους αποχωρούντες συμβούλους να πάνε να "γράψουν" ..... μαζί του.
Δεν εξήγησε τι να γράψουν.

Αυτό που βέβαια αποκομίσαμε εμείς είναι ότι μάλλον υποκρύπτεται κάποια λανθάνουσα  ρατσιστική προδιάθεση απέναντι σε επίθετα που έχουν σλάβικη ρίζα και λήγουν σε -οβιτς και -ιτς.
Τον συμβουλεύουμε να το προσέξει ..... μήπως και μετεξελιχθεί σε κάποιου είδους μανία.

Σοβαρολογώντας τώρα δεν θεωρούμε πως οι συμπεριφορές αυτές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κι αυτό γιατί μην παίρνοντας θέση (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) δείχνουν ότι τις αποδέχονται κι αυτοί. Δεν είναι άμοιροι της απαράδεκτης λειτουργίας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των αχαρακτήριστων πρακτικών του Προέδρου του.

Και σαφώς ευθύνη έχει και ο Δήμαρχος που εμπιστεύτηκε την θέση σε κάποιον που φέρεται μ' αυτόν τον τρόπο. Και προφανώς εφόσον τον διατηρεί στη θέση του σημαίνει ότι αρέσκεται στις αντιδημοκρατικές λειτουργίες και συμπεριφορές που οφείλει να καταδικάσει.

Χαρείτε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα ενάντια στο .... επίθετο :

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.