Σε έναν συγκινητικό τελευταίο αποχαιρετισμό προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας προέβη ο ιστορικός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο, λέγοντας ότι σύντομα θα πεθάνει και προτρέποντας τα μέλη του να βοηθήσουν να παραμείνουν ζωντανές οι ιδέες του.

Πρόκειται για μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του, η μεγαλύτερη μάλιστα σε διάρκεια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

«Σύντομα θα είμαι 90 χρονών. Σύντομα, θα είμαι όπως οι άλλοι. Η ώρα θα έρθει για όλους μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούν να αποδώσουν τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους» δήλωσε ο Κάστρο.

Ο Κάστρο φορούσε φόρμα και μιλούσε καθιστός.

Ο 89χρονος ιστορικός ηγέτης αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματος, που φώναζαν ρυθμικά το μικρό του όνομα.

Στο ίδιο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι ο αδερφός του και σημερινός ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος για δεύτερη θητεία.

Συμφωνα με το Associated Press, αυτό σημαινει ότι η επαναστατική γενιά του νησιού θα εξακολουθήσει να έχει τον έλεγχο, παρότι τα μέλη της γερνούν και πεθαίνουν, παρότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ αποκαθίστανται και παρά το γεγονός ότι ενισχύεται η δυσαρέσκεια για τις οικονομικές επιδόσεις της χώρας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πράγματι μεγάλος επαναστάτης, αλλά αλλαζόνας. Πίστεψε ότι οι 2 μεγάλοι θα αρπαχτούν για χάρη του το ΄61. Οταν το κατάλαβε, ότι και οι Ρώσσοι απλώς τον χρησιμοποίησαν για να δουν μέχρι που θα τραβήξουν το σκοινί οι Αμερικάνοι, ήταν πολύ αργά. Δυστυχώς δεν εννοούσε να το καταλάβει, όταν του το έλεγε και ο Τσε. Οτι και οι δυο τους (Ρώσσοι και Αμερικάνοι) ανήκουν στην ίδια συμμορία. Αυτό ήταν και ο λόγος που έφυγε από την Κούβα ο Τσε. Ο λαός του έκανε πολύ μεγάλη υπομονή τις τελευταίες δεκαετίες. Με τον θάνατό του, θα αρχίσουν εξελίξεις. Τελικά το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω. Πήγαν(;) τζάμπα και βερεσέ 70 (περήφανα) χρόνια; Θα το δείξει το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.