Αντιπαρέρχεται την άποψη των δημοτικών συμβούλων της Συμπολιτείας Θερμαϊκού η διοίκηση του δήμου σχετικά με την μετατροπή του λιμανιού της Μηχανιώνας σε στεριά (δείτε εδώ) και με ανακοίνωση που ανάρτησε στο ιστολόγιο του ισχυρίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί η εκβάθυνση του λιμένος, με διασφαλισμένες πιστώσεις από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση που περιέχει ευθείες βολές εναντίον του επικεφαλής της Συμπολιτείας και προσπαθεί να πείσει ότι δεν "σφυρίζει αδιάφορα":


Έργα αναβάθμισης στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας εντός του 2016
Ο κ. Κουζινόπουλος και η παράταξή του παραβιάζουν ανοιχτές θύρες, δεδομένου ότι πολύ όψιμα θυμήθηκαν ν΄ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα. Διαμαρτύρονται για αδιαφορία «τόσο των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου όσο και της σημερινής», αλλά ουδέποτε ασχολήθηκαν με αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας. Ίσως επειδή ο κ.Κουζινόπουλος προσέφερε την αμέριστη στήριξή του τότε, στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου και σημερινοί του συνεργάτες του ήταν δημοτικοί της σύμβουλοι.
Σε ό, τι αφορά στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, το ενδιαφέρον της για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας, είναι συνεχές και οι ενέργειες που κάνει για να το καταστήσει μοχλό ανάπτυξης για το σύνολο του Δήμου είναι αποτελεσματικές.
Καταρχήν κατά τη διάρκεια της θητείας του νυν Δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Μαυρομάτη, με την ιδιότητα του ως Δημάρχου Μηχανιώνας( 2003- 2010) ο καθαρισμός του λιμανιού και η αποάμμωσή του γινόταν σε ετήσια βάση.
Την τετραετία 2011 – 2014, η τότε Δημοτική Αρχή, δεν το καθάρισε ούτε μια φορά.
Από το 2015 , η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, κίνησε με ταχύτητα τις διαδικασίες για τη δημιουργία χερσαίας ζώνης στο λιμάνι της Ν, Μηχανιώνας, που είναι απαραίτητη για την εκτέλεση έργων κλίμακας. Οι διαδικασίες αυτές έχουν ολοκληρωθεί και επιπλέον έχει δρομολογηθεί η εκβάθυνση του λιμένος, με διασφαλισμένες πιστώσεις από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται επίσης η εκβάθυνση του λιμανιού των Νέων Επιβατών. Όσο για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών, αυτές θα ολοκληρωθούν εντός του 2016.
Καλό θα ήταν λοιπόν για όλες τις πλευρές , η παρακολούθηση όσων συμβαίνουν στο Δήμο, να προηγείται της διατύπωσης κρίσεων και κριτικής.
Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επικεφαλής τον Σπ. Κουζινόπουλο, προς τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με την οποία την καταγγέλλει ότι «σφυρίζει αδιάφορα» την ώρα που το λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας τείνει να εξαφανιστεί από το φαινόμενο της προσάμμωσης, η Δημοτική Αρχή επισημαίνει τα εξής:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.