Κι όμως, κατασχετήριο για την πρώτη κατοικία έφτασε σε ηλικιωμένο ζευγάρι στο Ψυχικό. Το ζευγάρι συνταξιούχων δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που προέκυψε από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, το ζευγάρι ηλικιωμένων, 86 και 82 ετών, έλαβε κατασχετήριο κατοικίας καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το φόρο τουΕΝΦΙΑ. Το σπίτι είχε κληρονομηθεί από τους γονείς της συζύγου.

Μονάχα ο φόρος του 2015 άγγιξε τις 30.000 ευρώ ενώ όπως αποκάλυψε το ζευγάρι στην κάμερα της εκπομπής, το ετήσιο εισόδημα από τις συντάξεις που λαμβάνουν, δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Ο σύζυγος κατάφερε να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων για το διακανονισμό του χρέους, ωστόσο αδυνατούσε να πληρώνει τη δόση των 1.700 ευρώ για τον ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος ο οποίος συνολικά έφτασε το ποσό των 198.000 ευρώ!

Το ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το σπίτι, κάτι που δεν κατάφερε, ενώ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουλήσουν κοσμήματα και έπιπλα για να αντεπεξέλθουν οικονομικά!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μοναδικός λόγος που η κατοικία παραμένει στους κατόχους της, είναι η... αποχή των δικηγόρων!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.