Η πλήρης κάλυψη των αναγκών υγείας τωνπροσφύγων και των μεταναστών με παράλληλη προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ο στόχος των υγειονομικών αρχών της χώρας, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς η αλλαγή εποχής και η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, σηματοδοτεί και την εμφάνιση μεταδιδόμενων νοσημάτων από τσιμπήματα εντόμων, όπως τα κουνούπια, αλλά και από ενδεχόμενη αλλοίωση τροφίμων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών που διαμένουν στους καταυλισμούς.

Συνολικά οι πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι στιγμής είναι 53.000 εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά και από αυτά το 20% είναι κάτω των πέντε ετών.

Διαμένουν σε 25 καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στους καταυλισμούς του Πειραιά και την Ειδομένης.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπσκόζος μίλησε για καθολική εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών, αναφέροντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει σποραδικοί εμβολιασμοί.

Το θέμα έχει συζητηθεί και με την ΕΕ προκειμένου να προχωρήσει η εισαγωγή εμβολίων και υπάρχει και συνεργασία με μεγάλες ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, ώστε να διαθέσουν εμβόλια στην Ελλάδα από τα αποθέματα που διατηρούν στο εξωτερικό.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.