Εμμέσως πλην σαφώς "την λέει" στον Δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη,  το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού για την πρόταση που του έκανε  σχετικά με την λύση της ΔΗ.Κ.Ε.Θ, δυνατότητα που είχε η δημοτική αρχή πριν επιβληθεί το δυσβάστακτο πρόστιμο του ενάμισυ εκατομμύριου ευρώ.
Το σωματείο επικαλείται τέσσερα έγγραφα που είχαν επιδοθεί για το θέμα  με ημερομηνίες από 5ο έως και 10ο του 2015.
Με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα είχαν ζητήσει επιμόνως να προβεί η Δημοτική αρχή στην λύση της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της και την μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο, όπως η σχετική νομοθεσία προέβλεπε και προβλέπει. Στην συνάντηση που επακολούθησε τον Οκτώβριο του 2015 η Δημοτική αρχή τους ενημέρωσε ότι δεν κρίνει σκόπιμο και δεν εξετάζει το λύσιμο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ..
Με την επιστολή τους προς τον Δήμαρχο ζητούν συνάντηση ώστε να γίνει διεξοδική εξέταση των δεδομένων και να ληφθεί η σωστή απόφαση για τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Το έγγραφο του Σωματείου:


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                         ΠΕΡΑΙΑ 23.06.2015
ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟY                                  Αρ. Πρωτ. : 18 /2016
τηλ: 2392330090
fax: 2392021119
email: sedth@yahoo.gr        
www.sedth.gr                                                    
                                            Προς: Δήμαρχο Θερμαϊκού
                                                       κ. Γ. Μαυρομάτη
                                            Κοιν.: 1. Γεν. Γραμματέα Δ. Θερμαϊκού
                                                      2. Πρόεδρο Δ.Η.Κ.Ε.Θ.


ΘΕΜΑ : Λύση της κοινωφελούς επιχείρησης
         
Σχετ.: α)το με αριθμό πρωτ.30/22-05-2015 έγγραφό μας
β) το με αριθμό πρωτ.41/08-07-2015 έγγραφό μας
γ) το με αριθμό πρωτ.16058/21-07-2015 έγγραφο του Δημάρχου Θερμαϊκού
δ) το με αριθμό πρωτ.57/08-10-2015 έγγραφό μας
Με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας, είχαμε ζητήσει επιμόνως να προβεί η Δημοτική αρχή στην λύση της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. με μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της και την μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο, όπως η σχετική νομοθεσία προέβλεπε και προβλέπει. Στην συνάντηση που επακολούθησε τον Οκτώβριο του 2015 η Δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι δεν κρίνει σκόπιμο και δεν εξετάζει το λύσιμο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ..
Επειδή πρόσφατα καταλογίστηκε πρόστιμο από την Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ποσού 1.450.000 € ,το οποίο προφανώς θα καταβάλλει ο Δήμος, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπεται ο χρονικός περιορισμός της ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου για την λήψη της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την λύση της επιχείρησης, την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της και την μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο (παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική προς ψήφιση διάταξη, Άρθρο 31 παράγραφος 4 εδάφιο 9α «α) Σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ και εφόσον ένας ή περισσότεροι, από τους σκοπούς του καταστατικού της ή αυτούς της συστατικής πράξης του ΝΠΙΔ, από το οποίο προέκυψε κατά την μετατροπή της εκπληρώνονται πλέον από τον οικείο ΟΤΑ ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που υπάγεται σ’ αυτόν, το προσωπικό της με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου δύναται να μεταφερθεί στον αντίστοιχο ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτού, με την ίδια σχέση εργασίας, με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λύση της εταιρίας ή της επιχείρησης ή με ειδική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση για την λύση της.Συμβάσεις έργου που έχουν συναφθεί από τις επιχειρήσεις που λύονται εκτελούνται από τον αντίστοιχο φορέα άσκησης των σχετικών αρμοδιοτήτων.»είναι επιβεβλημένο να επανεξεταστεί το θέμα.
Είμαστε πρόθυμοι για συνάντηση, διεξοδική εξέταση των δεδομένων έτσι ώστε να ληφθεί η σωστή απόφαση για τους εργαζόμενους και τους δημότες.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Πέτρος Πετρίδης          Αλέξανδρος Κρητικόπουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.