Στη τζαζ "ζουμάρει" ο Δήμος Θεσσαλονίκης, επιλέγει από την πλούσια μουσική σκηνή της πόλης τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν, αυτοί επιλέγουν με τη σειρά τους τζαζίστες που ήδη διαπρέπουν στη διεθνή μουσική σκηνή, συνδυάζουν σαξόφωνα, ηλεκτρικά μπάσα, τύμπανα, κρουστά, πιάνο, μπάσο και στήνουν έτσι, "έξι συνολικά συναυλίες που συνθέτουν το δεύτερο "Jazz festival" της πόλης.


Οι συνέργιες απλώνονται -και αποδίδουν- όχι μόνο στις μουσικές αλλά και στη διοργάνωση, καθώς ο Δήμος (Διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού) συνεργάζεται εφέτος με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και με το φιλόξενο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης -στο καφέ του οποίου ανάμεσα στα αγάλματα- οι συμμετέχοντες στις συναυλίες μουσικοί θα συνεχίζουν με αυτοσχεδιασμούς.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται από την Τετάρτη 22 ως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο Θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης, στις 21:30.
Μετά το πέρας των συναυλιών (στις 23:00) και μετά από κάθε συναυλία, οι μουσικοί που μετέχουν στο φεστιβάλ (σε νέα σχήματα) θα παρουσιάζουν νέες μουσικές συμπράξεις, "Jam sessions" (αυτοσχεδιασμούς), στο δροσερό κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης .

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.