Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, προκειμένου να του επιδώσει και αυτοπροσώπως την πρόσκληση για την παρουσία του στη μεγάλη γιορτή της Νέας Μηχανιώνας, στις 22 Αυγούστου 2016, με τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου και θα τιμήσει τις σημαντικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 70.000 πιστοί.

Ο κ. Μαυρομάτης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ. Παυλόπουλο το Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και τις κυριότερες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, προκειμένου να καταστεί η περιοχή ένας αξιοβίωτος τόπος, ένας πόλος ανάπτυξης και ευημερίας, πέρα και πάνω από την κρίση, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, τόνισε: «Πρόεδρε, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή η αποδοχή από μέρους σας της πρόσκλησής μας να παραστείτε στη μεγαλύτερη γιορτή, που σηματοδοτεί την εικόνα και το πρόσωπο του Δήμου μας, στις 22 Αυγούστου. Στη γιορτή, που αποτελεί προσφορά αγάπης, κατάνυξης και πίστης στο πρόσωπό Της, στην Παναγία Φανερωμένη, τη θαυματουργή, τη Μηχανιώτισσα. Η γιορτή αυτή για δεκάδες χιλιάδες πιστούς ,για όλους τους δημότες της περιοχής μας αλλά και για τους χιλιάδες πιστούς που κατακλύζουν με την παρουσία τους την ημέρα της γιορτής Της, σηματοδοτεί την θρησκεία μας και αυτό που μας προσφέρει : την πίστη, τη σιγουριά, το αμετακίνητο, το σταθερό, το άχρονο, την ψυχική γαλήνη και μια αγκαλιά ασύλληπτης αγάπης.

Σήμερα, πιότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε,να παλέψουμε με αισιοδοξία και να ονειρευτούμε .Oι συνδημότες μας πιστεύουν και ελπίζουν κάτω από τις «μεγάλες φτερούγες» της Παναγίας μας.Πρόεδρε, για εμάς ανήκετε σε εκείνες τις λίγες προσωπικότητες, που παραδειγματίζουν, εμπνέουν και εμψυχώνουν τους Έλληνες και γι’ αυτό το λόγο η παρουσία σας στη μεγάλη μας γιορτή, μας γεμίζει χαρά και ευθύνη, αλλά παράλληλα μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να δοξάσουμε γι’ ακόμη μια χρονιά την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα, με υψηλό φρόνημα, πίστη, αγάπη, λατρεία και υπερηφάνεια».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.