Τεράστιες αναδεικνύονται οι ευθύνες της διοίκησης από τις συνεχιζόμενες διακοπές υδροδότησης σε περιοχές της Περαίας (από χθες το μεσημέρι) αλλά και περιοχές των Ν.Επιβατών που προστέθηκαν σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ολιγωρία της διοίκησης της ΔΕΥΑΘ σταμάτησαν να παρέχουν νερό στο δίκτυο δύο γεωτρήσεις (ιδιωτικές) της Επανομής. Η μία λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος αφού δεν πληρώθηκε. Άγνωστο αν η ευθύνη πληρωμής της ΔΕΗ είναι άμεση υποχρέωση του Δήμου, που απορρέει από τη σύμβαση ή του ιδιώτη.Γεγονός δυσάρεστο πάντως αποτελεί το σταμάτημα της λειτουργίας της, ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Τρεις άλλες γεωτρήσεις σταμάτησαν λόγω υφάλμυρης παροχής.
Όπως καταλαβαίνουμε, με την προϋπόθεση πως οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς θα πρέπει να μπαίνουμε στο χειρότερο ίσως καλοκαίρι από πλευράς κάλυψης υδροδότησης των οικισμών της βόρειας ακτής του Δήμου Θερμαϊκού (Περαία - Ν. Επιβάτες - Αγία Τριάδα).

Ας ελπίσουμε πως οι ιθύνοντες διοικούντες - έστω και αργά - θα φροντίσουν να καλύψουν την μέχρι σήμερα ανεπάρκειά τους με ιδιωτικές γεωτρήσεις και να σχεδιάσουν ένα ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα κάλυψης των αναγκών των κατοικιών και των επιχειρήσεων εστίασης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Χρηστο, η ευθύνη πληρωμής της ΔΕΗ ήταν (με συμφωνητικό) της διοίκησης Αλεξανδρή. το χρέος προς τη ΔΕΗ είναι 45 χιλιάρικα (μπορεί και παραπάνω) και επιπλέον είναι απλήρωτος ο ιδιοκτήτης για τα κυβικά νερού που τους έδινε τόσα χρόνια. Το θέμα είναι ότι η ΔΕΗ αναγνωρίζει σαν οφειλέτη μόνο τον ιδιοκτήτη κι ο άνθρωπος έχει μπλέξιμο σοβαρό και "τρεχει" με δικηγόρους από περυσι, να βρει άκρη να κάνει επανασυνδεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριοι, η ημιμάθεια ειναι χειρότερη απο την αμάθεια. Εδώ και 2 χρόνια επί διοικηση Μαυρομάτη η Δευαθ πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο. Δεν έκαναν διακανονισμό με τον ιδιώτη και έτσι δεν μειώθηκε το χρέος αλλα αυξήθηκε. Η Δευαθ εχει 4 έμμισθους , τι ακριβώς κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην κάνουμε το λάθος να διακρίνουμε τις διοικήσεις του δήμου σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το νερό και η επάρκειά του. Η διοίκηση του δήμου έχει συνέχεια και οφείλει κάθε νέα να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες της προηγούμενης. Εκτός κι αν διαπιστώνει ότι υπογράφησαν παράνομες συμβάσεις, οπότε και οφείλει να τις καταγγείλλει. Ο κ. Μαυρομάτης συμπληρώνει ήδη 2 χρόνια στο τιμόνι του δήμου και όφειλε η τακτοποίηση του συγκεκριμένου ζητήματος να αποτελεί προτεραιότητά του. Οι γεωτρήσεις αυτές, της Επανομής, χρησιμοποιήθηκαν και πέρυσι, όταν δηλαδή διοικούσε η σημερινή δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι που ζητήσαν και έξτρα μισθούς γιατί κουράζοντε πολύ τα παλικάρια. Ας τους έδιναν για να πληρωσουν τη Δεή ή καινουριες γεωτρησεις καλύτερα. Και θα έχουν και μούτρα να απαιτούν λεφτά για σύνδεση στο αποχετευτικό. Τα λεφτά μας πίσω με τόκο. Αχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον 3:03 :
    Τι κάνουν; Ξύνουν τα φρύδια τους, τι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.