του Γιώργου Λαζαρίδη

Καύσωνας και στον δήμο Θερμαϊκού η έλλειψη νερού έκανε ξανά την εμφάνισή της σαν ένας εφιάλτης από το παρελθόν.
Η Διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη αντί να εφαρμόσει τις έτοιμες λύσεις που δρομολογήθηκαν τα τελευταία χρόνια, μετά τη συνένωση, ασχολείται με το πως θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα φίλων της επιχειρηματιών, τη στιγμή που οι κάτοικοι της Περαίας και των Ν. Επιβατών μένουν για μέρες χωρίς νερό!
Η προφανής αδυναμία της δημοτικής μας αρχής να ανανεώσει τις συμβάσεις με τις οποίες ενισχυόταν το δίκτυο ύδρευσης από ιδιωτικές γεωτρήσεις της Επανομής άφησε «στεγνά» μεγάλα τμήματα του δήμου.
Η αγανάκτηση των πολιτών είναι τέτοια ώστε κάποιοι να φτάσουν μέχρι το σπίτι του δημάρχου στην Κερασιά για να διαμαρτυρηθούν, αφού τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΔΕΥΑΘ σταμάτησαν να απαντούν μπρος στην αδυναμία να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Το αρχικό αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τις αντιφατικές απαντήσεις όσων σήκωναν τα τηλέφωνα των πολιτών, οδήγησε τους «φωστήρες» του δήμου στην σιωπή! Τι να πουν άλλωστε στους αγανακτισμένους πολίτες, όταν η ανικανότητά τους για έγκαιρο προγραμματισμό είναι η κύρια και βασική αιτία του προβλήματος!
Την ίδια στιγμή λαλίστατος ο δήμαρχος έπλεκε στο δημοτικό συμβούλιο το εγκώμιο φίλου του επιχειρηματία, εισηγούμενος την παράταση μίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου στην περιοχή της Τούζλας.
Ο κ. Μαυρομάτης όμως δεν εξήγησε στο δημοτικό συμβούλιο (αφού δεν ρωτήθηκε) γιατί δεν έπραξε το ίδιο και το 2010, όταν μετά την ήττα του στις εκλογές ακολούθησε τη νόμιμη οδό της δημοπράτησης και όχι της επέκτασης μίσθωσης για το ίδιο αναψυκτήριο; Άλλαξε κάτι στη νομοθεσία;
Έκπληξη βεβαία προκαλεί και η ίδια η εισήγηση, η οποία στηρίζεται στην αναφορά και μόνο ενός Προεδρικού διατάγματος του 1995, το οποίο ρυθμίζει τα θέματα εμπορικών μισθώσεων, χωρίς καμία σύνδεσή του με τη νομοθεσία που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καμία αναφορά στις διατάξεις εκείνες που προβλέπουν ότι οι μισθώσεις των beach bars ανήκουν στις εμπορικές μισθώσεις.
Τέλος, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η αναφορά της εισήγησης ότι το αναψυκτήριο «νομιμοποιήθηκε» κι αυτό για δυο λόγους.
Πρώτον, γιατί έχει ιδιαίτερη αξία να γνωρίσουμε την διαδικασία με την οποία νομιμοποιείται ένα ακίνητο σε προστατευόμενη περιοχή εκτός Πολεοδομικού σχεδίου και δεύτερον, γιατί αποτελεί ευθεία ομολογία ότι τη στιγμή που η κα Ζηφκοπούλου υπέγραψε την έκδοση άδειας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος αυτό δεν ήταν «νομιμοποιημένο»!!!
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους του Θερμαϊκού, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιον έλεγχο νομιμότητας στο απώτερο μέλλον…

ΥΓ: Ρώτησε κάποιος δημοτικός σύμβουλος να μάθει ποιο έργο θα χρηματοδοτήσει η μεταφορά χρημάτων από την ηλεκτροδότηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού στον νέον κωδικό που δημιουργήθηκε (θέμα 22ο του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου); Γιατί, εάν τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτήσουν την ηλεκτροδότηση του αναψυκτηρίου στην Τούζλα, μόνο σαν φάρσα μπορεί να ακουστεί για κείνους που καταψήφισαν την παράταση μίσθωσης και υπερψήφισαν τη δημιουργία του νέου κωδικού!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.