του ακτιβιστή

Μια ανακοίνωση (θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης) που έγινε από τον κ. Γιώργο  Τσαμασλή σχετικά με την θαλάσσια Τουριστική Συγκοινωνία και συγκεκριμένα για το αν και κατά πόσο στέκεται αρωγός ο Δήμος στο έργο αυτό, στάθηκε η αφορμή για μια έντονη αλλά και ενδιαφέρουσα συζήτηση σαράντα λεπτών μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη.

Αφού επικρίθηκε η καθυστέρηση στην εκβάθυνση του λιμανιού των Ν. Επιβατών (που δεν επιτρέπει τη διανυκτέρευση των πλοίων και αναγκάζονται να επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη) ζητήθηκε να επισκευαστούν ή να τοποθετηθούν σκίαστρα στις αποβάθρες (ώστε να μην ταλαιπωρούνται κατά την ώρα αναμονής οι επιβάτες) και να αναρτηθούν πίνακες ανακοινώσεων των δρομολογίων. Υποστηρίχτηκε από τον  Τσαμασλή πως αφού υπάρχει  αύξηση του τζίρου των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης κατά 60 % λόγω της θαλάσσιας τουριστικής συγκοινωνίας θα πρέπει κι ο Δήμος να συνδράμει στις καλύτερες συνθήκες μετεπιβίβασης. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι τα καραβάκια είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων χρόνων που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Τελείως αντίθετη άποψη είχε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης που ειρωνεύτηκε την άποψη για "το μεγαλύτερο έργο" λέγοντας ότι η επένδυση δεν υφίσταται αφού δεν έχει ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ γι' αυτή. Για να λάβει την απάντηση από τον αντίπαλό του πως μεγάλη επένδυση δεν είναι μόνο αυτή κατά την οποία "πέφτουν χρήματα" αλλά και αυτή από την οποία αποκτά υπεραξία ένας τόπος.

Αντίθετος ήταν ο δήμαρχος για την επιβάρυνση του δήμου με τους πίνακες δρομολογίων θεωρώντας πως αυτό έπρεπε να γίνει από τον πλοιοκτήτη. Για τα σκίαστρα είπε ότι επιδιορθώθηκαν στην Περαία  και ότι θα τοποθετηθούν παγκάκια στο λιμάνι του Μπαξέ.

Σημείο έντονης αντιδικίας  υπήρξε μετά την κατηγορία του δημάρχου πως ο κ. Τσαμασλής "παίζει τον ρόλο του εκπροσώπου της εταιρίας" και εκείνον να υπεραμύνεται του έργου του οποίου την "πατρότητα" έχει.
Ένα άλλο σημείο διαφωνίας υπήρξε η διαφορετική προσέγγιση και οι αιτίες που τα καραβάκια δεν "πιάνουν" την Αγία Τριάδα.

Ακούστε όμως όλη την ενδιαφέρουσα, αν και έντονη συζήτηση, που έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.