Από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συγκεκριμένα την Διεύθυνση Οικονομικών Τ.Α. και ακόμα πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Επεξεργασίας και Παρακολούθησης Οικονομικών Στοιχείων Τ.Α διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αποκλίσεις στις Εκκρεμείς υποχρεώσεις που έχουν δηλωθεί στο Δελτίο του μήνα Ιουνίου 2016 και του Μητρώου Δεσμεύσεων Ιουνίου 2016 (Εκκρεμείς Οφειλές). Και αυτό προέκυψε κατόπιν διασταύρωσης στοιχείων που έχουν δηλωθεί από τον Δήμο Θερμαϊκού (και από άλλους 19 σε όλη την Ελλάδα) στη βάση δεδομένων ΕΕΤΑΑ-ΥΠΕΣΔΑ κατά την 14η Ιουλίου 2016.
Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει με έγγραφό του στους αντίστοιχους δήμους (και στον Θερμαϊκού), ότι τα ποσά των Εκκρεμών Υποχρεώσεων που δηλώνονται στα Μηνιαία Δελτία θα πρέπει να συμφωνούν με τα αντίστοιχα του Μητρώου Δεσμεύσεων και συγκεκριμένα με το άθροισμα των γραμμών «Μη Χρηματοοικονομικές Συναλλαγές», «Νόμιμες Δαπάνες καθ ‘υπέρβαση πιστώσεων» και «Απεικόνιση Υποχρεώσεων λόγω μη ύπαρξης εγκεκριμένου Π/Υ» των στηλών 24 - 31 «Εκκρεμείς Οφειλές».

Και ζητά να εξεταστούν άμεσα οι παρακάτω διαφορές και να προβούν οι υπηρεσίες στις απαιτούμενες αλλαγές ή συμπληρώσεις.

Οι δήμοι που παρουσιάζουν αποκλίσεις είναι:


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.