Έντονη ρήξη στις αναγκαίες κι αυτονόητες σχέσεις συνεργασίας του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη με το Λιμενικό Τμήμα της Ν. Μηχανιώνας προκύπτει από επιστολή του Αρχικελευστή κ. Πασχαλάκη Χρήστο, όπως έχει δημοσιοποιηθεί.

Εμμέσως πλην σαφώς ο αρχικελευστής που είναι στέλεχος του Λιμενικού Τμήματος Μηχανιώνας και συνδικαλιστής καταγγέλλει παρέμβαση του Δημάρχου στον Υπουργό Ναυτιλίας από τον οποίο ζητά να μην επιβάλλονται (μεγάλα) πρόστιμα προς τον Δήμο. Εμμέσως δηλ. ζητά να μην δείχνει η υπηρεσία "υπερβάλλοντα ζήλο" στην καταγραφή παραβάσεων προς τον Δήμο, ανεξάρτητα προφανώς από ελλείψεις που διαπιστώνονται.

Μάλιστα από την επιστολή προκύπτει πως ο Δήμαρχος δεν διστάζει να απειλήσει με διακοπή κάλυψης του ηλεκτροφωτισμού του Λιμενικού Τμήματος.

Δείτε τι αναφέρει στην επιστολή του ο αρχικελευστής κ. Χρήστος Πασχαλάκης:

Στις 27-06-2016, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Γιάννης, έστειλε επιστολή στον Υπουργό μας κ. ΔΡΙΤΣΑ Θ. με θέμα: “Ενημέρωση για την λειτουργία του ΚΛΘ/Α Λιμενικού Τμήματος Ν. Μηχανιώνας”.
Στην επιστολή του αυτή, εκφράζει την δυσαρέσκεια του ως δήμαρχος για τις παραβάσεις και τα “υπέρογκα για έναν οικονομικά στραγγαλισμένο Ο.Τ.Α.” ποσά προστίμων που του έχουν επιβληθεί.
Σημειώνω ότι οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στον Δήμο τα τελευταία 4 έτη (που αναφέρει στην επιστολή του) είναι για τους κάτωθι κυρίως λόγους: α) μη ύπαρξη εφοδίων ναυαγοσωστών όπως φαρμακευτικά υλικά, φιάλες οξυγόνου κτλ , β) μη ύπαρξη ή μη λειτουργία (ξεφούσκωτα μπαλόνια και χαλασμένες εξωλέμβιες) ναυαγοσωστικών λέμβων στις λουτρικές εγκαταστάσεις, γ) μη ύπαρξη υλικών αντιρρύπανσης στις λουτρικές εγκαταστάσεις.ΕΣΕΙΣ κύριε δήμαρχε δεν έχετε φροντίσει για την ασφάλεια των δημοτών σας καθώς και των χιλιάδων παραθεριστών – λουομένων που κατακλύζουν τις λουτρικές σας εγκαταστάσεις κάθε θερινή περίοδο και προτείνεται να μην σας βεβαιώνονται παραβάσεις από την οικεία Λιμενική Αρχή (δηλαδή να μην κάνουμε την δουλειά μας), αντί να συμμορφωθείτε όπως οφείλετε με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των πολιτών, αλλά και του περιβάλλοντος;;; Αν μη τί άλλο αυτό αποτελεί απύθμενο θράσος.
Δεν σταματάει εκεί όμως ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος, φτάνει στο σημείο ν' απειλήσει την Υπηρεσία (Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας) με “κόψιμο” του ρεύματος (εμμέσως πλην σαφώς).
Ενδεικτικά, παραθέτω απόσπασμα της επιστολής του: “Συμπερασματικά η Διοίκηση του Δήμου μας κατόπιν όλων των προαναφερομένων δεν δύναται να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων ποσών από το Λιμεναρχείο προς τη ΔΕΗ ........... αυτό σε περίπτωση που η αντιμετώπιση του Δήμου Θερμαϊκού από το Λιμεναρχείο της Νέας Μηχανιώνας δεν επιστρέψει στην περίοδο συνεργασίας και συναδελφικότητας των φορέων...”
Με τιμή
Αρχ/στής Λ.Σ. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος
Στέλεχος του Α Λ/Τ Ν. Μηχανιώνας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Από οτι γνωρίζω Ο δήμος Θερμαικού έχει κάνει απ' ευθείας ανάθεση στη ΤΕΘ ΑΕ ποσό 55.000,00 για τη ναυαγωσωστική κάλυψη των ακτων του Δήμου.Πέρα από τις παρανομίες που διαπιστώνει το Λιμενικό Σώμα γνωρίζεται ότι η αμοιβή του προέδρου της ΤΕΘ ΑΕ ανέρχεται στα 1.750,00 ευρώ τον μήνα κατά παράβαση των διατάξεων που ισχύουν για τις αμοιβές των αιρετών, ενδεικτικά ο μισθός αντιδημάρχου δεν ξεπερνά τα 800,00 ευρώ. Γιατί λοιπόν αυτή η αμοιβή, μάλον λόγω των αυξημένων προσόντων του προέδρου, ας το σχολιάσει κάποιος. Για την ΤΕΘ ΑΕ κάποιος πρέπει να λογοδοτήση, ποιός θα είναι άραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλα βαζεις πολλα παιρνεις.Αληθεια 1750ευρω συμπληρωμα μισθου ενος φτωχου γιατρουδακου που τον σπουδασε η χωρα μας.Ευλογιες ανωθεν. Ο βασιλευς φροντισε εις βαρος αλλων υποψηφιων να τον τοποθετησει στο ψηφοδελτιο του παλιου δημου Θερμαικου ωστε, και να παρει τις ψηφους και της Μηχανιωνας οπου ειναι η επαγγελματικη του στεγη με την πελατεια του. Προνομιουχος λοιπον υποψηφιος ωστε να εκλεγειεστω και με το ζορι. Εργο στη ΤΕΘ μεχρι στιγμης ΜΗΔΕΝ .Μονη τουριστικη αναπτυξη το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ,που οπως μαθαμε το αναθετει ως ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ σε γνωστο γραφειο της περιοχης μας,και τιμολογει μονο η ΤΕΘ (ας ρωτησει καποιος αν περασε αυτη η εισηγηση του )Λενε οτι κατεχει 2 θεσεις με μισθο 1750 ευρω.Και του προεδρου,και του διευθηνοντα συμβουλου,χωρις να εχει περασει απο το δημοτικο συμβουλιο η αποφαση αυτη(ας το ψαξει καποιος). 5 μελη εχουν μεχρι στιγμης παραιτηθει απο το ΔΣ της ΤΕΘ.Ρωτηστε τους λογους.Εχει δηθεν εθελοντες μονο κοντα του (μαυρη εργασια) Βλεπε υπευθηνη κηδειων Βλεπε υπευθηνη δημοσιων σχεσεων. δουλευουν για την σωτηρια της ψυχης τους. Ερωτηματικα για το ΑΧ ΜΕΛΙΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΑΚΙ.Ερωτηματικα για τς απ ευθειας αναθεσεις σε συγκεκριμενες εταιρειες και συνεργατες. Ας γινει επιτελους ενας διαχειριστικος ελεγχος. Και ο δημος τραβαει την ανηφορα με σημαιες γραβατες κορδοματα ακαταλαβιστικα λογιδρια, ατομων πολιτικα κενων, που τους χαρισαν τιτλο στα προεκλογικα παρε δωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσόντα είχε ο πρόεδρος
    ΄χτακόσια η αμοιβή,
    είδε ευθύνες σ΄αυτή τη θέση
    προτού το «πρόβλημα» να θέσει.

    Κανείς στο τζάμπα δεν δουλεύει
    όλοι το κατιτίς τους θέλουν,
    και μιας και πολλά υποσχεθήκαν
    οι τιμές τους αυξηθήκαν !

    Μην τον πρόεδρο πυροβολείτε
    είναι αγωνιστής αγνός,
    σ΄όλα είχε μεγάλη κρίση
    μα εισέπραξε την κλήση!

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τι εργασιακή σχέση κ. Μησαλέμη βρίσκεται η "υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΤΕΘ" (γιατί έτσι υπογράφει), κάποια Ράνια, με τον Δήμο; Πληρώνεται κανονικά ή είναι "αεριτζού" όπως και κάποιοι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας ψάξει κάποιος για το εργασιακό καθεστώς των ναυαγωσωστών, που την κυριακή δουλεύουν παράνομα χωρις να έχει δηλωθεί αυτή η ημέρα στην επιθεώρηση εργασίας. Μέχρι σήμερα καμία απόφαση της ΤΕΘ ΑΕ , από τότε πυ ανέλαβε την διοίκηση ο τωρινός πρόεδρος δεν αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ όπως προβλέπεται, γιατί όπως λεει ο πρόεδρος αυτός αποφασίζει, έχοντας και τη απόλυτη εμπιστοσύνη του δημάρχου.Υπάρχεί μεγάλο φαγοπότι στην ΤΕΘ ΑΕ και οχι μόνο τα 1.750,00 ευρώ, που όπως λεει ο πρόεδρος από αυτά δίνει και σε άλλους που δεν μπορούν νόμιμα να πληρωθούν αλλά προσφ΄ερουν εθελοντικά υπηρεσίες στην επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, τι σου είναι αυτή η ΤΕΘ
    το έργο της πολύ μεγάλο,
    για κηδείες είναι μόνο
    που δεν γίναν από φόνο.

    Ναυαγοσώστες με βάρκα κίνησαν
    πνιγμένους μπας και σώσουν,
    μα βενζίνη να βάλουν ξεχάσανε
    τ΄αυγά και τα πασχάλια χάσανε.

    Τοίχος γερός είναι η ΤΕΘ
    με πρόεδρο ξουράφι,
    χοντρό θέλει κανείς καλέμι
    το κάστρο να ρίξει του Μισαλέμη !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντα η ΤΕΘ όνειρο τόχε
    μεγάλα κέρδη για να κάνει,
    μα κηδείες δεν γινόταν
    μόνο που και που και όταν.

    Μούρη λοιπόν επούλαγε
    στον κάθε συνδημότη,
    και όταν κάτι μάζευε
    τα εκατομμύρια μόνο χάζευε.

    Για τουρίστες έγινε η ΤΕΘ
    μα κι όλους τους «πιανίστες»,
    μόνο το έργο της δεν είδαμε
    κι απογοητευμένοι φύγαμε !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.