Η παλαιοκομματική νοοτροπία και πρακτική της δημοτικής αρχής στο Θερμαϊκό έχει ενστερνιστεί από όλους τους παράγοντες της διοίκησης, που πλέον κινούνται στο ρυθμό των μικροδιευθετήσεων προς πολίτες (άλλοι αυτό το ονομάζουν ρουσφέτι) προς άγραν ψηφαλακίων.
Και είναι γνωστό πως "χορεύουν" μόνοι τους αφού η αντιπολίτευση είναι τύποις, αν μεγάλο μέρος της δεν έχει υποστείλει την όποια κριτική της στο βωμό των μικροδιευθετήσεων (επίσης) ή και συμφωνιών (γνωρίζουν οι παροικούντες στο δημοτικό συμβούλιο). Και φυσικά αναφερόμαστε στην παράταξη Τσαμασλή και όχι στην Συμπολιτεία και Λαϊκή Συσπείρωση που προσπαθούν αλλά αναποτελεσματικά να ασκήσουν τα καθηκοντά τους.
Όπως καταγγέλλει στον ακτιβιστή φίλος:

Σήμερα με το πρόσχημα καθαρισμού του ρέματος και με χρήση οχήματος προώθησης γαιών, κοινώς μπουλντόζα κ δημοτικού υπαλλήλου ως χειριστή επιχειρήθηκε, χωρίς καμιά έγκριση ουδεμιάς μελέτης, τόσο από το τοπικό όσο κ από το δημοτικό συμβούλιο, καθαρισμός κατ' επίφαση του ρέματος αλλά με γκρέμισμα της χτιστής περίφραξης ακινήτου που ανήκει στο δήμο Θερμαΐκού.  
Η κατεδάφιση  (είτε είναι πρόσφατο είτε παλαιότερο του 55 κτίσμα είτε και αυθαίρετη) απαγορεύεται ρητά εκ του Ν.4178/13 περί αυθαίρετης δόμησης όπως και του Ν. 4067/12 του ΝΟΚ. 
Κάθε πράξη άνευ μελέτης ακόμα και των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου θεωρείται παράτυπη. Το όλο εγχείρημα έγινε παρουσία εν μέρει του κ. Μπύρου χωρίς να είναι παρών στο γκρέμισμα της περίφραξης του δημοτικού ακινήτου.
Ενημερώθηκε ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ Ρούφτης με επιτόπια ιδία παρουσία, ο οποίος και έδειξε πλήρη άγνοια.
 
Το σκεπτικό ότι ο ΙΔΙΩΤΗΣ που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση δικού του ακινήτου που βρίσκεται εκτός σχεδίου στην πίσω πλευρά του δημοτικού ακινήτου κ ο οποίος προφασιζόμενος μελέτης συνταχθείσας εξ ίδιων κ υποβληθείσας στον δήμο, άνευ φυσικά καμίας έγκρισης, τόσο από το τοπικό όσο κ από το δημοτικό συμβούλιο, όπως επίσης και το ότι κάτω από τις δικές του οδηγίες συνέβησαν οι αυθαιρεσίες, δεν δικαιώνει το δήμο επουδενί. 
Το ακίνητο βρίσκεται παραπλεύρως αντλιοστασίου του δήμου ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ στους άνω Νέους Επιβάτες επί της οδού Ίωνος Δραγούμη κ παλαιότερα το εν λόγω ακίνητο του δήμου ήταν τα δημοτικά σφαγεία που λειτουργούσαν στους Νέους Επιβάτες.

Τι έχουν να πουν εκεί στο Δήμο για την καταγγελλόμενη σημερινή παρανομία;







Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. οι τσιμεντόλιθοι της πρώτης φωτογραφίας, για τους οποίους μάλλον έγινε κ τόση φασαρία, δεν είναι περίφραξη και δεν έχουν καμία σχέση με τα παρακείμενα δημοτικά κτίρια. Τους είχε τοποθετήσει κάποιος για να φτιάξει περιστερώνα. Οπότε πρόκειται για αυθαίρετη κατασκευή που σωστά κατεδαφίστηκε. Καλώς ξεκίνησαν να καθαρίζουν εκεί και καλά θα κάνουν να το καθαρίσουν όλο. Καιρός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρόεδρος του τοπικού είχε άγνοια δεν ενημερώθηκε από κανέναν ότι θα γίνει ο καθαρισμος. Και η κατεδάφιση που έγινε δεν ήταν παρόν ο πρόεδρος. Ενημερώθηκε ο πρόεδρος δια τηλεφώνου από έναν συμπολίτη μας που του είπε πως στα σφαγεια κάνουν κατεδάφιση, και αυτόματος ο πρόεδρος 12-1 πήγε εκεί επί τόπου και τα είδε ότι ήταν γκρεμισμενα όλα δίχως να τον ενημερώσει ο Κ.Μπύρος παρόλο το διαψεύδω ότι ο πρόεδρος το γνώριζε. Και παρουσιάστηκα εγώ εκεί ο Κ.Μπύρος απουσιάζε και ρώτησα τον οδηγό του φορτωτη ποιος του έδωσε την άδεια και μου απάντησε ο Κ.Μπύρος και μου ξανά είπε ο οδηγός ότι επαναλημενος ο Κ.Μπύρος. ( τον οδηγό τον λένε Κ. Παρασκευα.) και του είπα να μην κάνει τίποτα στα σφαγεια μέσα, αλλά την ώρα που είχε εμφανιστεί ο πρόεδρος οι εργασίες είχανε γίνει! Απλώς ο πρόεδρος τον έβαλε και τράβηξαν τα κλαδιά από το ρέμα, υπήρχε κίνδυνος με καταρρακτόδη βροχή να κατεβάσει τα κλαδιά προς την οδό Θεσσαλονίκης ( το διάστημα με τον διάλογο που είχα με τον οδηγό τηλεφώνησε ο Κ.Μπύρος και μιλούσε με τον οδηγό και του απάντησε ο οδηγός του φορτωτη "έχω τον πρόεδρο εδώ" και μου έδωσε το τηλέφωνο ο οδηγός να μιλήσω με τον Κ.Μπύρο και το πήρα το τηλέφωνο και έκανα διάλογο δια τηλεφώνου με τον Κ.Μπύρο και τον ρώτησα ποιος του έδωσε την άδεια να έρθει να γκρεμισει την περιφραξη και να καθαρίσει τα σφαγεια δίχως την άδεια του προέδρου εκεί επάνω ανταλλάξαμε κουβέντες και του μίλησε ο πρόεδρος άσχημα.

      Διαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.