Ανοιχτή επιστολή στον κύριο δήμαρχο

Διαβάζοντας τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα τη συζήτηση για τη θαλάσσια συγκοινωνία, όπως γίνεται σήμερα, δεν μπορώ να κρύψω την πλήρη απογοήτευσή μου. Η εχθρική σας στάση κύριε δήμαρχε σε ένα έργο του Γιώργου Τσαμασλή, δεν μπορούσε να κρυφτεί σε κάθε αποστροφή του λόγου σας. Φτάσατε μέχρι το σημείο να το απαξιώσετε τελείως, αναφερόμενος σε μηδενική οικονομική επένδυση, ξεχνώντας τα οφέλη που προσδίδει στην τοπική αγορά η μεταφορά χιλιάδων επισκεπτών με το μέσον αυτό.
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως έκανε η τοποθέτησή σας για την Αγία Τριάδα, την οποία χαρακτηρίσατε ευθέως ως άγονη περιοχή! «Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, ο κάθε ιδιώτης και η κάθε εταιρεία πρέπει να δώσει και κάτι στην κοινωνία. Θα πάει λοιπόν και σε άγονη περιοχή…», ήταν η ακριβής διατύπωσή σας.
Φυσικά και δεν είναι άγονη περιοχή η Αγία Τριάδα κύριε δήμαρχε! Μπορεί να έχει χάσει από την αίγλη του παρελθόντος και να υστερεί σε σχέση με την Περαία και τους Ν. Επιβάτες, αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και μπορεί να βελτιωθεί με απλές κινήσεις.
Η σημερινή λειτουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών του δήμου μας αποβιβάζονται στην πρώτη στάση που γίνεται. Αυτό οδήγησε σε μια «άτυπη» συμφωνία ώστε η πρώτη στάση να εναλλάσσεται μεταξύ Περαίας και Ν. Επιβατών σε κάθε δρομολόγιο. Σας προτείνω λοιπόν αντί να είστε απόλυτος αρνητής των στοιχειωδών υποδομών που σας ζητά ο πλοιοκτήτης, με επιχειρήματα μάλιστα που δεν πείθουν κανέναν καθώς έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τη στάση σας έναντι των επιχειρηματιών του Ποταμού (και όχι μόνο), να ανταλλάσσατε τις παροχές αυτές με δέσμευση της πλοιοκτήτριας εταιρίας ότι αρχικός προορισμός για τον δήμο Θερμαϊκού θα είναι η σκάλα της Αγίας Τριάδας.
Τότε κύριε δήμαρχε θα είχατε πράξει το καθήκον σας απέναντι στην δέσμευσή σας για ισόρροπη ανάπτυξη των δημοτικών διαμερισμάτων και που ξέρετε, μπορεί να προέκυπτε πως «άγονη» περιοχή είναι η Περαία ή οι Ν. Επιβάτες!

Με εκτίμηση
Γιώργος Λαζαρίδης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.