του ακτιβιστή

Η πληροφορία ήρθε από φίλη ... Πρόσφυγες ή μετανάστες (τι διαχωρισμός κι αυτός ;) έχουν αντισκηνώσει κάπου στο κοχύλι, στην Περαία ....
Άλλοι φίλοι μας υπενθύμιζαν (έντονα είναι αλήθεια) πριν λίγο καιρό για την "κατάληψη" της παραλίας από το Μάμπα μέχρι και το Σάντα, στον Μπαξέ, από Ρομά.
Πρόσφατα είδαμε ανάρτηση στο fb από συμπολίτισσά μας που κατήγγειλε παρενοχλήσεις από νεαρούς ρομά στη σκάλα της Περαίας προς διερχόμενες γυναίκες.
Προφανώς και δεχόμαστε ως αληθή τα περιστατικά που αναφέρθηκαν.
Μάλιστα για επιβεβαίωση βρεθήκαμε σήμερα το πρωί στο Κοχύλι και διαπιστώσαμε μια - δυο ομάδες προσφύγων, με τα μικρά παιδιά τους, που έκαναν το μπάνιο τους στην περιοχή μετά το τελευταίο ξενοδοχείο της Κουντουριώτου στην Περαία. Και είδαμε και κάνα δυο μικρά αντίσκηνα στο Κοχύλι. Και μπορούμε να δεχθούμε ότι αυτή η κατάσταση που μας αναφέρθηκε γίνεται τις τελευταίες τρεις βδομάδες. Ότι οι σκηνές αναπτύσσονται το βράδυ προκειμένου να διανυκτερεύσουν οι μακρινοί (και κατ' ανάγκη) επισκέπτες μας.
Καταγράψαμε το συμβάν αλλά βρεθήκαμε σε φοβερό δίλημμα πως θα έπρεπε να το χειριστούμε και να το αναδείξουμε.
Δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι στην ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές μας οποιουδήποτε, γηγενή, επισκέπτη, μετανάστη ή πρόσφυγα.
Από την άλλη δεν ξέρουμε αν παρέχονται (όπως προβλέπεται και από τις μπλε σημαίες που διαθέτουν οι παραλίες σε Περαία και Μπαξέ) οι διευκολύνσεις που θεωρούνται απαραίτητες για την ημερήσια παραμονή των επισκεπτών στην θαλάσσια περιοχή. Και φυσικά χωρίς να είμαστε αντίθετοι δεν μπορούμε να φανταστούμε την περίπτωση κατά την οποία θα έπαιρνε έκταση το φαινόμενο, ιδιαίτερα μπροστά από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Περαίας.
Ίσως ο Δήμος Θερμαϊκού θα έπρεπε να το λάβει υπόψη του και να φροντίσει για την επίλυση ενός εν δυνάμει προβλήματος.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΕΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ4 Αυγούστου 2016 στις 1:21 π.μ.

    Σαφως και ολοι εχουν δικαιωμα για δροσια και θαλασσα το θεμα ειναι οτι στο συγκεκριμενο σημειο των Ν. Επιβατων εχουν κατασκηνωσει κανονικα πλενουν μαγειρευουν και αφηνουν και κραχτες μερικα παιδια για να κρατανε το μερος να μην παρκαρουν αλλα αυτοκινητα απειλωντας οτι δεν θα φταινε αυτοι για οποιαδηποτε ζημια.Αν το εκαναν αυτο καποιοι απλοι πολιτες θα τρεχατε ολοι εσεις που εχετε side και θα κατηγορουσατε την δημοτικη αρχη γιατι επιτρεπει την κατασκηνωση. Εχετε παει να δειτε την βρωμια που υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.