Αναδημοσίευση του τελευταίου εύστοχου και διεισδυτικού ποστ του αιθερόπλωου για την αλαλούμ κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι γηγενείς και οι επισκέπτες της Επανομής και του Ποταμού εξαιτίας της αδιαφορίας (και παλαιοκοματικής πρακτικής θα πρόσθετα των διοικούντων). Παρόμοιες τργελαφικές καταστάσεις διαμορφώνονται και στις βορεινές παραλίες Περαία, Μπαξέ, Αγία Τριάδα. Γιώργο συμφωνώ μέχρι και στη τελευταία τελεία του κειμένου σου. Να είσαι καλά !!!

του αιθερόπλωου


Η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ποταμού (μέχρι και το Φανάρι δλδ), είναι αδιαμφισβήτητα το "καλό χαρτί" για τον τουρισμού του δήμου Θερμαϊκού. Κι αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στην υπέροχη θάλασσα και στο φυσικό περιβάλλον που έχουμε.
ΑΝ, λέω άν, ρίχναμε και λίγο βάρος στη γενικότερη υλικοτεχνική υποδομή ίσως η κατάσταση να ήταν "μή διαχειρίσιμη" από ...τα πλήθη που θα συνέρρεαν στην καλυτεροκοντινότερη παραλία της ανατολικής Θεσ/νίκης.
(Αυτό φαίνεται σκέφτονται και οι διοικούντες το δήμο μας και μας προφυλάσσουν από ενδεχόμενο "τουριστικό overdose").
Με λίγα λόγια, ο Ποταμός - ακόμα και σήμερα - είναι αφημένος στη μοίρα του, να "δουλεύει από μόνος του", με μόνο ατού την ομορφιά του.
Βέβαια ο δήμος έχει άλλη άποψη και πανηγυρίζει που τακτοποίησε(;) πολεοδομικά και νοίκiασε τα αναψυκτήρια (άσχετα αν τα δυο τελευταία δεξιά είναι μεσα στην περιοχή Natura). Ή ο Σάκης δίκαια θα διαμαρτυρηθεί γιατί "έφαγε" αρκετές εργατοώρες να κλαδέψει τα δέντρα, να καθαρίσει τα χόρτα και να ομορφύνει την τελική ευθεία για τη θάλασσα (που όντως ήταν ζούγκλα). Αλλά φτάνει μόνο αυτό;
AnyWay. Ξεκινάς σαν άνθρωπος να πας να κάνεις μια βουτιά στην υπέροχη θάλασσα του Ποταμού. Αν είσαι Σαλονικιός τα προβλήματά σου αρχίζουν απ' το Πλαγιάρι. Χρόνια διαμαρτυρόμασταν (ακόμα ήταν δήμαρχος ο Γκοστίλης) να βάλουν διακόπτη για τους πεζούς στον σηματοδότη του Πλαγιαρίου. Ακόμα και τώρα είναι αναγκασμένα να περιμένουν ουρά τα αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρχει ούτε άνθρωπος ούτε διασταύρωση και δικαιολογημένα αισθάνεσαι μαλάκας που περιμένεις, χωρίς λόγο, ν' ανάψει το πράσινο.
σημ. το ίδιο και χειρότερο μποτιλιάρισμα προβλέπεται και στο περιβόητο αλλά αναγκαίο; φανάρι στο Μασούτη που θα λειτουργήσει οσωνούπω. το ερωτηματικό, για το αν ήταν η ενδεδειγμένη λύση).
Αν έχεις ξανάρθει λοιπόν στην Επανομή θα ξέρεις και τον τρόπο να βγεις, χωρίς πολλά μπινελίκια, περιμετρικά στο δρόμο για Ποταμό. Αν δεν είσαι μύστης, την πάτησες. Χώνεσαι μεσα στην ψαραγορά και χαζεύεις τους μπακαλιάρους μέχρι να ξεμπλέξεις.


Αφού καταφέρεις να βρεις διέξοδο και να βγεις απ τον οικισμό, βρίσκεσαι σ' ένα δρόμο που η κίνηση το σαββατοκύριακο πραγματικά σε τρομάζει.
(Κι εδώ ο δήμος είναι φάουλ γιατί απ' την άνοιξη μας υποσχέθηκαν σηματοδότηση και διαγράμμιση).
και το ξαναφωνάζω και φέτος: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!
(Ξέρω, είναι θέμα Περιφέρειας αλλά γι αυτό σε βάλανε κει πάνω, να γκρινιάζεις μέχρι να πετύχεις κάτι). Ήδη προχτές έγινε το πρώτο σοβαρό τροχαίο, στην γνωστή επικίνδυνη στροφή, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.


Και επιτέλους φτάνεις στη θάλασσα! (των αυτοκινήτων, όχι την κανονική). Προς τα πού να πας; Αν πας αριστερά, και δε βρεις να παρκάρεις, τουλάχιστον θα μπορέσεις να γυρίσεις πίσω. Αν πας δεξιά πάλι την πάτησες. Γιατί; Επειδή ο τύπος απ' το τέταρτο περίπτερο θεώρησε τσιφλίκι του όλο το μέρος και μες το δρόμο, περιέφραξε εναστρεμμα και τόκανε μπητσβολλευ. Με αποτέλεσμα να καταργείται το ένα (νοητό) ρεύμα που έρχονται τα αυτοκίνητα από το Ναυάγιο και να γίνεται ...Σαγκάη.

Το προηγούμενο ΣΚ είχε τροχονόμο!!! αλλά δεν είναι λύση αυτή, σίγουρα.

Φτάνεις τώρα στην πολυπόθητη αμμουδιά. Δε τη βλέπεις αλλά ακούς χιλιάδες μικρά να τσιρίζουν, οπότε καταλαβαίνεις.

Ο λόγος που ξεκίνησα να γράψω αυτό το ...αριστούργημα σήμερα, ήταν αυτό το αλλακτήριο, το οποίο είναι και το μοναδικό νομίζω στη δεξιά "πτέρυγα". Είδα προχτές έναν ηλικιωμένο κύριο, μ' ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο, να αλλάζει τους σάπιους και κατεστραμμένους μεντεσέδες της πόρτας!!! Έφερε μεντεσέδες απ' το σπίτι του και τους άλλαξε!!! 

όχι φίλε παρα του δημάρχου δε λαϊκίζω (σε προλαβαίνω).
Δίπλα ..χάσκουν τρεις σωλήνες από ντουζ που τα θυμάμαι από την εποχή του Οικονομίδη έτσι. Ενάξει, έχει άλλα εν λειτουργία αλλά δεν πρέπει αυτά να εξαφανιστούν απο κει; Χαλάει και το ντεκόρ της Γαλάζιας Σημαίας που είναι ακριβώς δίπλα.

Είναι κρίμα να έχεις κάνει τόσα, (για να πάρεις τη ΜπλουΦλαγκ δηλαδή κι όχι γιατί έπρεπε να γίνουν), διάδρομο για ΑΜΕΑ, ναυαγωσόστες, χημικές τουαλέτες κλπ και να χαλάς την εικόνα με κάποια μικροπράγματα όπως αυτά που προανέφερα.

Ξαναγυρνάω στην πολυπόθητη αμμουδιά που την φαντάζεσαι αλλά δε τη βλέπεις. Και δε τη βλέπεις γιατί είναι κατειλημμένη απο ομπρελοξαπλώστρες ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΗ, παρακαλώ. (θαθελα να δω το τοπογραφικό από ένα ενοικιαστήριο δημοτικού αναψυκτηρίου, για να καταλάβω πόσα τετραγωνικά τους παραχωρούνται τελικά. Γιατί αυτοί θα πάρουν ή θα τους δώσουν, κι από δεκα στρέμματα τσαΐρι από πίσω και χαμπάρι δε θα πάρουμε, όπως τότε που τους κουβαλούσαν άμμο απ τις αμμοθίννες για να κάνουν μπητσβολλευ. Κι εδώ πάλι τα εύσημα στους επανομίτες επειχηρηματίες που τηρούν αυστηρά τα τοποδιαγράμματα και διευκολύνουν αντί να δυσχαιρένουν την πρόσβαση στη θάλασσα).

Οπότε, μοιραίως είσαι αναγκασμένος να "στάξεις" τα 4,50 ευρω για να πάρεις ένα καφέ στα μπητσόμπαρα.


Υ.Γ.1 Καλοδεχτήκαμε όλοι την καλοκαιρινή γραμμή του ΟΑΣΘ που εξυπηρετεί τη διαδρομή Επανομή_Ποταμός. Μάλιστα ξεκίνησε πριν 2 μέρες και θα λειτουργεί για 2 μήνες.

Βάλτε ρε ...αχαρακτήριστοι έναν, να καθαρίσει λίγο τα χόρτα τουλάχιστον!

Υ.Γ.2 "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;", ήταν ηερώτηση-ατάκα του δημάρχου (στον ακτιβιστή νομίζω) όταν τον στριμώχνανε για το θέμα με τις αμμοθίννες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.