Ένα "Καραβάνι Υγείας" διέσχυσε το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2016 τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές, υπάλληλοι των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, αλλά και νεφροπαθείς, πραγματοποίησαν πορεία 7 χιλιομέτρων, που πέρασε από το ΥΜΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας - που θα αποτελέσει κι ένα από τα βασικά επιχειρήματα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, για να αποδείξει την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.



Οι διαδηλωτές είχαν βάλει στην κεφαλή της πορείας ένα μαύρο παϊτόνι με δυο μαύρα άλογα, που μετέφερε έναν ασθενή (μια κούκλα τυλιγμένη σε γάζες), για να δείξουν πως η μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία είναι, πλέον, τόσο προβληματική, που ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σε αυτό είχαν στερεώσει μαύρα μπαλόνια με συνθήματα. Κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τον οποίο κατηγορούν για ψεύτικες υποσχέσεις και κατά της κυβέρνησης.



Στην ουρά της πορείας, νοσηλεύτριες κουβαλούν, κρεμασμένες, τις άσπρες ιατρικές ρόμπες τους, για να δείξουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας είναι άδεια...

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.