του ακτιβιστή

Το παιχνίδι είναι γνωστό ...

Το έχουμε ξαναδεί το έργο στο οποίο με επίταση προσπαθούν να εμπλέξουν την κοινωνία οι δύο εντολοδόχοι των τοκογλύφων - δανειστών στη χώρα μας, Αλέξης και Κούλης.

Το παιχνίδι λέγεται ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και το έργο λέγεται ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ.

Και προφανώς γίνεται με την συμπαράσταση του ξένου παράγοντα που έκδηλα "αλωνίζει" στο χώρο της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Αφού αντιλήφθηκε πως πλέον δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία οι οικουμενικές και οι κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι οι τσόντες του συστήματος έχουν περιοριστεί πλέον στον γραφικό Λεβέντη θέλει να δημιουργήσει εναλλακτικές κυβερνήσεις που θα παίζουν το παιχνίδι που πρόσφατα το είδαμε να τελειώνει και προφανώς θέλουν διακαώς να το επαναφέρουν.

Έτσι επιστράτευσαν τους Αλεξοκούληδες για να γυρίσουν την πολιτική σκηνή στη δεκαετία του '80 με τα πρασινομπλέ καφενεία, τους πράσινους και τους βένετους και τους δημοσιογραφίσκους που συντηρούν και επιδεινώνουν μια ηλίθια και άνευ ουσίας οξύτητα που βασίζεται σε ψεύδη και αηδίες.

Ακούσαμε το περασμένο σαββατοκύριακο τον Τσίπρα να κάνει επίκληση σε "αλήθειες" και να επιδιώκει να "δεσμευτεί απέναντί στον Ελληνικό λαό, μ’ ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από τη κρίση". Και να αραδιάζει ένα σωρό "μπαρμπούτσαλα" και ψευτιές ξεγυρισμένες για την κατάσταση των Ελλήνων και της χώρας δείχνοντας ότι έχουν μεταφέρει το Μαξίμου σε άλλη χώρα. Γι' αυτό βλέπει ότι "από το μείον της επταετούς ύφεσης γυρνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης".

Και να που και ο έτερος μνημονιακός καππαδόκης των ΔΝΤευρωπαίων ο Μητσοτάκης μιλάει αυτό το σαββατοκύριακο ψευδολογώντας ασύστολα για «οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση». Και βιάστηκε να εξαγγείλει "ιδιωτικές επενδύσεις και όχι κρατικές προσλήψεις", "αξιολόγηση και κινητικότητα" με φόντο τις απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου και άλλα παρόμοια που μας θυμίζουν την εποχή που ο Κούλης ήταν στο Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Δεν ξέρω για σας αλλά με πιάνει σύγκρυο ακόμα και στις λέξεις μεταρρύθμιση και διαρθρωτικές αλλαγές .... μάλλον τις έχω κακώς συνδυάσει με την ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων και πλιάτσικο των "κολλητών" μεγαλο...τέτοιων όλων αυτών που τις εκστομίζουν). "Συμφωνία Αλήθειας" βάφτισε τις τις νέες μνημονιακές αηδίες ο αρχηγός της ΝΔ ( γελάνε ακόμα και τα πεζοδρόμια).

Και βέβαια νομίζω πως ξεκίνησε το σήριαλ. Ο ένας μνημονιακός ψεύτης θα πιάσει την μια γωνιά υπερθεματίζοντας σε δημόσιο χαρακτήρα του κράτους (άσχετα αν και αυτός συνέβαλλε στην διάλυσή του), μισθούς, συντάξεις, ιδανικές εργασιακές σχέσεις (που έγιναν σουρωτήρι με τα τρία μνημόνια). Και ο άλλος που θα μιλάει εξακοντίζοντας τόνους τροϊκάνικης ντιρεκτίβας για "τολμηρά άλματα στο μέλλον" για "οριστική έξοδο από την κρίση" και πολλά άλλα τέτοια φαιδρά.

Φυσικά και οι δύο δεν ξεχνούν τα υποζύγια της κρίσης που είναι τα μόνα που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση και θα τάζουν (αυτοί βάζουν τα ψηφοδέλτια στην κάλπη φροντίζοντας για τη συνέχεια ενός σαθρού πολιτικού εποικοδομήματος) "πολιτικές στήριξης των πολιτών που βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας".

Το θέμα όμως δεν είναι τα σχέδια που έχουν οι επικυρίαρχοι της ΕΕ και ΔΝΤ, ούτε τα σκυλάκια των σάπιων ελληνικών μνημομνιακών κομμάτων αλλά το τι πράττουν οι Έλληνες. Τι προτίθεται να πράξει το κίνημα των πλατειών (που δείχνει να έχει λησμονήσει τα επιτεύγματα της δράσης του από τη στιγμή που ανάθεσε - κατά μεγάλο μέρος - τις ελπίδες του σε έναν ψεύτη - αρριβίστα και μια κομματική ομήγυρη που σαφώς βολεύεται), πως θα αναδιοργανωθούν τα κινήματα που μισοπαραμένουν στην θαλπωρή του καναπέ, πως και με ποιους μπροστά θα αναπτυχθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα πρέπει να έχουν πατριωτικές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές και αντισυστημικές αναφορές και προτάσεις. Και κυρίως με ποιον τρόπο θα αλλάξει το αποτυχημένο σύστημα της εκπροσώπησης ή αντιπροσώπευσης με ένα άλλο που θα έχει στοιχεία άμεσης δημοκρατίας.

Έχουμε χρέος ΟΛΟΙ ΜΑΣ να μην καταπιούμε το παραμύθιασμα που έρχεται με δήθεν διαφωνίες του νεοδικομματισμού του στυλ κλείσατε την ΕΡΤ, κλείσατε τα ιδιωτικά κανάλια κλπ

Είναι οι δύο όψεις τις ίδιας ψευτιάς, της ίδιας διαπλοκής, του ίδιου συστήματος, των τριών (και αυτών που θα έρθουν αν δεν τους διώξουμε) μνημονίων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.