Τρεις νέες κοινωνικές δομές Παροχής Βασικών Αγαθών γίνονται σύντομα πραγματικότητα για τον Δήμο Θερμαϊκού. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με απόφαση του ενέταξε τη χρηματοδότηση προγράμματος ΕΣΠΑ, μετά την υποβολή φακέλου από το Δήμο μας, στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», προϋπολογισμού 361.640,00 €, για τρία (3) χρόνια, όπου θα απασχοληθούν τουλάχιστον επτά (7) άτομα.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης Γιάννης, δήλωσε: «Αποτελεί σαφή προτεραιότητα της διοίκησης μας, η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. Με το νέο αυτό πρόγραμμα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, πετύχαμε τη χρηματοδότηση Κοινωνικού Παντοπωλείου, για 560 άτομα/μήνα που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους στα βασικά αγαθά, Παροχής Συσσιτίου, που θα εξασφαλίζει την καθημερινή τροφοδοσία γευμάτων για τη σίτιση 140 ωφελούμενων ημερήσια, ενώ χρηματοδοτείται και η δράση Κοινωνικού Φαρμακείου, που θα παρέχει σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε 100 άτομα/μήνα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό θα ενισχύσει τις, υφιστάμενες από διετίας σε εθελοντική βάση, δομές του δήμου μας».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.