Χθες, 31 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προκειμένου να προχωρήσει σε μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε ανακοινώθηκε πως  όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου  βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φεστερίδης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δήλωσε ότι ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, ο κ Φεστερίδης τόνισε ότι "Θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών".

Την ανάγκη να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις από πλευράς του Δήμου Θερμαϊκού στο θέμα των ρεμάτων που διασχίζουν την περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα με αυτά των πλημμυρών που έπληξαν το δήμο στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Ζδούκος, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικoύ Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», πέρα από τον συχνό καθαρισμό των ρεμάτων, εκείνο που απαιτείται είναι να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας το μπάζωμά τους, που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων.Επίσης η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών θα γίνεται εγκαίρως και θα είναι άμεση σε όλη την διάρκεια του χειμώνα σε συνεννόηση πάντα και με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου συμμετείχαν φορείς υπηρεσιών, οι οποίοι κατέθεσαν της απόψεις και της προτάσεις τους με στόχο την μεταξύ τους συνεργασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Δήμο Θερμαϊκού εκπροσώπησαν ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ανδρέας Δουφεξής,, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεώργιος Καριώτης και Θεόδωρος Ζδούκος, το μέλος της Ενδοδημοτικής Επιτροπής Π.Π. κ. Εμ. Βεργίδης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Περαίας κ. Κάλφα Σουλτάνα. Επίσης συμμετείχαν από πλευράς φορέων

από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης η κα. Ε. Τσιβούλη και ο κ. Ν. Μοσχοβίτης, από το Δασαρχείο η κα. Δ. Μαυρογονάτου και ο κ. Γ. Ξυνογαλάς από τα Αστυνομικά Τμήματα Θερμαϊκού κ. Ν. Τζιόλας , Επανομής κ. Ι. Βαρδακάρης , Ν. Μηχανιώνας κ. Γκαιτατζής, από το Α' Λιμεναρχείο Ν. Μηχανιώνας ο κ. Γ. Μακρής, από το Σύνδεσμο Αποστράτων και Σωμάτων ασφαλείας Δ. Θερμαϊκού κ. Ι. Καραθάνος, από τον Ο.Α.Σ.Θ. ο κ. Ι. Σαββίδης και από της Εθελοντικές Οργανώσεις Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κ. Χ. Ράμμος, από Ε.Θ.Ο.Π.Α.ΚΕ. κ. Χ. Χαρδαλιάς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.