Παγκόσμιος πρωταθλητής στο ‘’Παγκράτιο Άθλημα’’, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος που έγινε στις 13-11-16 στην πόλη Eboli της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε ο συμπολίτης μας Βασίλειος Κελεσίδης σύμφωνα με δελτίο τύπου που διένειμε η δημοτική αρχή Θερμαϊκού και τον οποίο συνεχάρη ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
   Το ‘’Παγκράτιο Άθλημα’’ έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Ήταν το άθλημα του Θησέα, του Αχιλλέα και του Οδυσσέα, του Πλάτωνα και του Σωκράτη, του Λεωνίδα και του Μεγ. Αλεξάνδρου και αποτελεί την πληρέστερη πολεμική τέχνη της οικουμένης.
   Ο Βασίλειος Κελεσίδης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, διαπιστευμένος προπονητής από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Σύλλογος του Παγκράτιου Αθλήματος, που έχει την  έδρα του στην Περαία (Ξενίου Διός και Δημοκρατίας 27), έχει ως σκοπό την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος και καλεί τους νέους που ενδιαφέρονται για το άθλημα να πλαισιώσουν τις γραμμές του.


  Πάντως όσο κι αν αναζητήσαμε στο διαδίκτυο (και στα επίσημα sites της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας ομοσπονδίας) δεν έγινε κατορθωτό να βρούμε και να αναρτήσουμε τα αποτελέσματα και τους νικητές ανά κατηγορία στη διοργάνωση που έγινε στο Eboli της Ιταλίας.
Πολλές όμως πόλεις στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο φέρονται να έχουν σημαντικές διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συμμετείχαν 1200 αθλητές από όλο τον κόσμο.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.