Να ληφθεί μέριμνα, ώστε κάποιο ή κάποια από τα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού να παραμένουν ανοιχτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτές τις δύσκολες παγωμένες ημέρες, που προβλέπεται από την ΕΜΥ ότι το θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν, ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Όπως είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως η διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει ότι οι άστεγοι και οι άλλοι συμπολίτες μας που στερούνται θέρμανσης, μπορούν να ζεσταθούν στις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ, κατά τις ώρες λειτουργίας τους. «Όμως το θέμα γιαυτούς τους ανθρώπους, είναι όχι μέχρι τις 6 ή τις 7 το απόγευμα, που είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας που το κρύο είναι τσουχτερό», επισήμανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Σημειώνοντας ότι κάποιο από τα ΚΑΠΗ θα έπρεπε να παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα για το σκοπό αυτό.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης ισχυρίστηκε ότι κατά το παρελθόν, όταν εκδηλώθηκαν ανάλογα φαινόμενα κακοκαιρίας, δεν δέχτηκε κανείς άστεγος να παραμείνει τη νύχτα στα ΚΑΠΗ και αντέτεινε ότι με ενέργειες δικές του κάποιες φτωχές οικογένειες πήραν από το Δασαρχείο άδεια για ξύλα. Πάντως, μετά τις φορτικές πιέσεις της «Συμπολιτείας» δήλωσε ότι σήμερα κιόλας θα ζητήσει από τα ΚΑΠΗ να παραμένουν τις νύχτες ανοιχτά «για όσο χρειαστεί».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.