Μπαξές

Απροσπέλαστοι από τα οχήματα έγιναν οι περισσότεροι δρόμοι στον Θερμαϊκό μετά από την ολιγόωρη χιονόπτωση που σημειώθηκε από τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι.
Αποκλεισμένος κάπου στα "ορεινά" της Αγίας Τριάδας σταχυολογώ καταγγελίες φίλων για παντελή απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής παρέμβασης για το άνοιγμα δρόμων που φαίνεται πως γίναν αδιάβατοι με ελάχιστο χιόνι λόγω του παγετού.

Μηχανιώνα

"Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων", μας πληροφορούσε το προ ημερών δελτίο τύπου του Δήμου και έδινε και τα τηλέφωνα των υπευθύνων κατά δημοτική ενότητα (τα δημοσιεύουμε εκ νέου στο τέλος της ανάρτησης) αλλά στην πράξη μάλλον αποδείχθηκε ανέτοιμος ο δημοτικός μηχανισμός.
Καταγγελίες φτάνουν από πολλούς φίλους ότι δεν έχει πέσει ούτε ίχνος αλατιού στις κεντρικές αρτηρίες με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τραγελαφικές καταστάσεις στο κέντρο της Περαίας, στην Αγία Τριάδα, στη στροφή προς Μηχανιώνα αλλά και μέσα στη Μηχανιώνα, όπως πληροφορούμαστε πως δυσχερής είναι η διέυλευση του δρόμου  που οδηγεί στα Κοιμητήρια και στον Όρχο των δημοτικών οχημάτων, στη Ν.Μηχανιώνα και στη συνέχεια στο Πλαγιάρι. Και με βεβαιότητα πως οι δυσλειτουργίες να προβλέπεται να επιδεινωθούν όταν πέσει η νύχτα.
Και σα να μην έφτανε αυτό μειώθηκαν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ (γενικά αλλά και στον Θερμαϊκό) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετακινηθούν οι κάτοικοι. Και το σάιτ του οργανισμού  παραμένει "πεσμένο" και τα τηλέφωνα δεν απαντούν.


Ποσταρίσματα στο fb αλλά και φωτογραφίες που "κλέβω" (ελπίζω με την  εκ των υστέρων συγκατάθεση των φίλων - τα ονόματα των οποίων αναφέρω)  επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:

Δυστυχώς για πολλοστή φορά ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός.Απούσα η Δημοτική Αρχή.Πολιτική προστασία σε πλήρη αδράνεια.Επιτέλους ρίξτε αλάτι μήπως και αποφύγουμε κανένα τραυματισμό-κανένα τροχαίο κανένα αποκλεισμό ανθρώπου σπίτι του.Η έλλειψη αντανακλαστικών και επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών δυστυχώς φέρνει τα ανάλογα δυσμενή για τον συνδημότη μας αποτελέσματα!!!!
Nikos Parasxou

σε πληρη ετοιμοτητα ο Δημος Θερμαικου,μας διαβεβαιωνε ο Δημαρχος δια των φερεφωνων του που εχουν αναλαβει το Γραφειο Τυπου!
απαντες οι μεγαλοσχημοι εξαφανισμενοι,οι οικισμοι Ανω Περαιας,Ανω Ν.Επιβατων και Ανω Αγιας Τριαδας το εχουν διαπιστωσει ιδιοις ομμασι ,καθως η προσβαση στις κατοικιες τους ειναι ηδη απαγορευτικη!
μια υδροφορα,μια αλατιερα,πουθενα.
δημοτικες αιθουσες ανοιχτες για την προστασια ευπαθων ομαδων απο το ψυχος,ουτε για πλακα.
Τασος Ζευκοπουλος







 Επανομή

 Επανομή



 Παραλία Μπαξέ








Οι φωτο είναι των:
 Georgia Tsaliki
Georgios Kariotis,

Tassos Stamatis



Paris Cariotis




θανασης χατζηπολυχρονης



Σιδηρόγλου Λάμπης


Cristina Parastatidou



Kostas Kazantzidhs


ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ : 

ΠΕΡΑΙΑΣ,Ν.ΕΠΙΒΑΤΩΝ,ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ υπεύθυνος κ. Γιάκης Νικόλαος (τηλ.: 6982980885).

Ν.ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ,ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ,ΚΕΡΑΣΙΑ υπεύθυνος κ.Τζάκης Φώτης (τηλ.: 6974871112).

ΕΠΑΝΟΜΗ, ΜΕΣΗΜΕΡΙ υπεύθυνος κ. Γιαμουστάρης Αθανάσιος (τηλ.: 6972413718).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Αντιδήμαρχος Πολ.Προστασίας κ. Γεώργιος Φεστερίδης (τηλ: 6975107233).

Προϊστάμενος Πολ.Προστασίας κ. Δουφεξής Ανδρέας (τηλ: 6947151833).

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Ωραίος ο Δήμος μας για γέλια ώς συνήθως, ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί οι αντιδήμαρχοι τρομάρα τους από το πρωί τι στο καλό κάνανε??? Έχτιζαν χιονάνθρωπους? Η πρώτη φιλότιμη προσπάθεια ξεκίνησε κατά τις 7 το βράδυ ... Ας ξαναέρθουν για ψήφους... κλωτσομπουνια τους χρειάζεται. Τέλος η δημοκρατία για σφαλιάρες κ κλωτσιές είναι .. Γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.