Στρατό κατέβασαν στο Ρίο της Βραζιλίας για να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, εργαζόμενους και συλλογικότητες που διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση του νερού της πόλης.

Περίπου 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη νομοθετική συνέλευση ενάντια στο νομοσχέδιο που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της Cedae , της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Μετά την ψηφοφορία η αναρχική κίνηση πήγε στο κτίριο της Cedae, στην πλατεία Έντεκα, όπου η διαμαρτυρία κατεστάλη βίαια από τα στρατεύματα.

Στα επεισόδια συνελήφθησαν 24 άτομα. H CAB o βραζιλιάνικος συντονισμός αναρχικών, εκφράζει την αλληλεγγύη στους 24 συλληφθέντες της διαδήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cedae, της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως δηλώνουν καταδικάζουν την βάρβαρη καταστολή των διαμαρτυριών και διαδηλώσεων από το κράτος και την στρατιωτική αστυνομία, που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες που έχουν προκαλέσει διατρήσεις και των σοβαρούς τραυματισμούς στους διαδηλωτές.







πηγή, το είδαμε εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.