Ενός λεπτού σιγή, τηρήθηκε κατά την έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά από πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στη μνήμη των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που σκοτώθηκαν κατά το φοβερό ατύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο, αλλά και των θυμάτων της δικτατορίας της χούντας.

Όπως είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος για το δεύτερο θέμα, καθώς συμπληρώνονται πενήντα ολόκληρα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967 και το πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών, πρέπει να τιμώνται στο διηνεκές οι νεκροί του αντιδικτατορικού αγώνα  και η θυσία τους να αποτελεί πηγή φρονηματισμού, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, προκειμένου να μην επιτραπεί η επανάληψη στο μέλλον παρόμοιων φαινομένων. Θύμισε δε ότι χιλιάδες πολίτες είχαν συλληφθεί από τη χούντα για την αντίθεσή τους στο καθεστώς, είχαν βασανιστεί, φυλακιστεί και εξοριστεί, μεταξύ των οποίων και κάποιοι δημότες του Θερμαϊκού.

Να πούμε ότι η πρόταση της «Συμπολιτείας» για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, έγινε αμέσως αποδεκτή από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Αδαμίδη και όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.