Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός της Επανομής εξοπλίστηκε με έπιπλα, χρήσιμα εργαλεία και χαρούμενα χρώματα για ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

   Μέσα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η χώρα μας γενικότερα, ο Δήμος Θερμαϊκού, αναζητεί τρόπους για καλύτερη ποιότητα ζωής και διαβίωση των πολιτών του και ιδιαίτερα των παιδιών μας, που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στη ζωή.
   Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής απευθύνθηκε (μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και του ΔΗΠΠΑΚΥΘ) στην ΙΚΕΑ. που εδώ και τρία χρόνια στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS ‘’Σταθμοί Χαράς’’ που έχει δημιουργήσει και εφαρμόζει.
   Στην κοινωνική αυτή δράση της ενέταξε στο πρόγραμμα ‘’Σταθμοί Χαράς’’ και τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Επανομής, τον οποίο, με βάση τις ανάγκες των παιδιών, την εμπειρία των διακοσμητών της ΙΚΕΑ και τη συνεργασία των παιδαγωγών του Σταθμού, γέμισε με χρώματα αυτό το δεύτερο σπίτι των παιδιών και δημιούργησε ένα λειτουργικό και χαρούμενο χώρο.
  
Συγκεκριμένα: Τοποθετήθηκαν μοκέτες και στις δυο αίθουσες, βιβλιοθήκες, φωτιστικά (πολύφωτα και σποτάκια), κουρτίνες, σύνθεση γραφείου με βιβλιοθήκη, παγκάκια με αποθηκευτικούς χώρους, μαγνητικοί πίνακες, τραπεζάκια – καρεκλάκια, στρωματάκια πτυσσόμενα, μαξιλαράκια διακοσμητικά, ραφάκια, κάδρα, διακοσμητικά αυτοκόλλητα στους τοίχους, κρεμαστρούλες, καλαθάκια αχρήστων κ.ά., ενώ ακόμη δόθηκαν και κλινοσκεπάσματα για τα παιδάκια, αλλά και το πιο σημαντικό, οι άνθρωποι της ΙΚΕΑ έδωσαν και τον εαυτό τους, για να διαμορφώσουν και να παραδώσουν στα παιδιά ένα χώρο φωτεινό, δημιουργικό και χαρούμενο.
   «Κάθε προσφορά που διευκολύνει το Δήμο και επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών της διοίκησης προς όφελος των συμπολιτών μας, των παιδιών και των γονέων τους, είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστούμε θερμά την ΙΚΕΑ και τον Όμιλο FOURLIS για την ευγενική τους προσφορά να διαμορφώσουν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό της Επανομής ένα χαρούμενο λειτουργικό χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να περνούν όμορφες στιγμές. Και είναι παρήγορο ότι στην κοινωνική τους δράση προτάσσουν τα παιδιά ως τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ένα ‘’πιστεύω’’ που ενστερνιζόμαστε κι εμείς ως διοίκηση του Δήμου και δε θα πάψουμε ποτέ να προσπαθούμε για την ψυχαγωγία των παιδιών, την πρόοδο και την ομαλή ανάπτυξή τους για την εν καιρώ ένταξή τους σε μια ανθρώπινη και υγιή κοινωνία», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Aπαραιτητη προυποθεση για την χορηγια του ΙΚΕΑ ηταν η ολοκληρωση συγκεκριμενων τεχνικων εργασιων των εσωτερικων χωρων (επιχρισματα-επικαληψεις ξηρας δομισης-ηλεκ.εργασιες-βαφες αιθουσων κλπ) τις οποιες πραγματοποιησαν εργαζομενοι του τμηματος τεχν.κατασκευων του Δημου Θερμαικου.


    )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως προυποθεση προκειμενου να προχωρησει η χορηγια ΙΚΕΑ ηταν η αμεση εκτελεση συγκεκριμενων τεχν.εργασιων στο συνολο των εσωτ.χωρων (επιχρισματα-επικαληψεις ξηρας δομισης-ηλεκτρ.εργασιες-βαφες αιθουσων-επισκ.κουφωματων κλπ).Ολες οι συγκεκριμενες εργασιες πραγματοποιηθηκαν απο το τμημα Τεχνικων Εργων και Εργασιων με εργαζομενους του Δημου Θερμαικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.