Επειδή μετά από δηλώσεις που έκανε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος, με αφορμή ερώτήσεις που του τέθηκαν για το φυτοπλαγκτόν που έχει κατακλύσει την παραλία της Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε ανησυχία σε πολίτες και ιδιαίτερα σε κολυμβητές του Θερμαϊκού κόλπου.
Επειδή δεν επεξηγήθηκε επαρκώς ο αφορισμός του "Εγώ προσωπικά δεν θα κολυμπούσα στο Θερμαϊκό" αν αφορούσε τις παραλίες της αρετσούς και Κρήνης επί παραδείγματι ή όλες τις παραλίες του κόλπου, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης διαβεβαιώνει πως "είναι απόλυτα ασφαλής η κολύμβηση και στα 52 χλμ ακτογραμμής του δήμου Θερμαικού".
Διαψεύδει έτσι τη φημολογία που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη του καθηγητή ότι πιθανώς τα νερά σε Αγία Τριάδα, Περαία, Μπαξέ ενδέχεται να μην είναι καθαρά.

Ότι είναι απόλυτα ασφαλής η κολύμβηση και στα 52 χλμ ακτογραμμής του δήμου Θερμαικού, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, διαψεύδοντας εικασίες ότι μπορεί τα νερά σε Μπαξέ, Αγία Τριάδα και Περαία να μην είναι καθαρά, φήμες που είχαν προκαλέσει ανησυχία στους κολυμβητές.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θερμαϊκού διέψευσε τις φήμες ότι λύματα από σπασμένο αγωγό πέφτουν στην θάλασσα στην Αγία Τριάδα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.