Χωρίς να έχει άμεση σχέση με την εμποροπανήγυρη της Αγίας Τριάδας, σήμερα μην ξεχάσουμε ότι σε λίγη ώρα, στις 7 μμ στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία, ο Δήμος Θερμαϊκού, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Μνήμη Γενοκτονίας, Ελλήνων και Ελληνίδων». Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ανάδειξη του θέματος των γενοκτονιών και των δεινών που υπέστη ο Ελληνισμός της καθ΄ ημάς ανατολής, εξετάζοντας και προβάλλοντας το γεγονός αυτό σε μια οικουμενική διάσταση δίχως διαχωρισμούς σε Ανατολικοθρακιώτες, Βορειοθρακιώτες, Μικρασιάτες, Ποντίους. 
Βασικός ομιλητής είναι ο κος Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα παρουσιαστούν χοροί από: 
α) τον Πόντο από τον Μορφωτικό Όμιλο Ποντίων Μεσημερίου "Αργοναύτες"
 β) τη Θράκη από τον Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας’’ και
γ) την Μικρά Ασία από τον Σύλλογο Φίλων Θερμαϊκού «Ο Απόλλων».

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Επίσης σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου το βράδυ, στο χώρο της παραλίας, όπου  η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού  ΠΥΡΣΟΣ Αγίας Τριάδας έχει αναπτύξει την υπαίθρια ταβέρνα της  θα προβληθείι σε γιγαντοοθόνη  ο τελικός του Champions League, Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης.
Και φυσικά θα σερβίρονται ψητά και άφθονη ρετσίνα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 19:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου και θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας.
Μετά το πέρας της Λιτάνευσης το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας θα παρουσιάσει χορούς στην παραλία της Αγίας Τριάδας, όπου η Τοπική Κοινότητα και ο ΠΥΡΣΟΣ Αγίας Τριάδας θα στήσουν γλέντι για όλο τον κόσμο με ζωντανή λαϊκή μουσική.
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
Γλέντι και την Δευτέρα από την Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας και τον ΠΥΡΣΟΣ Αγίας Τριάδας  για όλο τον κόσμο με ζωντανή λαϊκή μουσική.

Λαχειοφόρος αγορά για την αποπεράτωση του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Ενόψει της Ιεράς Πανύγηρις Αγίας Τριάδας 4 & 5 Ιουνίου 2017 ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας θα βρίσκεται στην παραλία Αγίας Τριάδας, από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 5 Ιουνίου, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη λαχειοφόρο αγορά, με στόχο την αποπεράτωση του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αγίας Τριάδας.
Αυτήν την εποχή πραγματοποιούνται οι εργασίες αποπεράτωσης της εσωτερικής οροφής αφού προηγουμένως ενισχύθηκε ο ξύλινος σκελετός της.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.