του ακτιβιστή

Μια αναπάντεχη εξέλιξη επιφύλαξαν οι επόμενες ώρες από την έναρξη του έργου απομάκρυνσης της άμμου από το λιμάνι των Ν. Επιβατών, καθώς σταμάτησαν οι εργασίες.Σύμφωνα με πληροφορίες μας αιτία ήταν η έλλειψη της άδειας εκτέλεσης εργασιών που δεν εξασφαλίστηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.
Έτσι την Τετάρτη το έργο σταμάτησε με παρέμβαση του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Έτσι έχει το θέμα παρά τις διαφορετικές εκδοχές που δίνουν διάφοροι .... Άλλοι μιλούν για δήθεν ποσοστό επί της άμμου που ζητά η Κτηματική υπηρεσία και άλλοι πως η διακοπή εργασιών οφείλεται σε καταγγελία σχετικά με τη διάθεση της άμμου ή ακόμα και για αντίδραση στην εκτέλεση του έργου από καταστηματάρχες.
Γεγονός παραμένει πως τα βαριά μηχανήματα απομάκρυνσης της άμμου σταμάτησαν από την Τετάρτη 14/6 και όσο υπάρχει η προσάμμωση που εξάλειψε το λιμάνι που έγινε πάρκινγκ δεν μπορούν να διανυκτερεύσουν τα καραβάκια της θαλάσσιας Τουριστικής Συγκοινωνίας.

Ποιός άραγε ευθύνεται γι' αυτή την εξέλιξη;
Προφανώς αυτός που έδωσε εντολή έναρξης εργασιών χωρίς την διασφάλιση της σχετικής άδειας.

Για να μην ασχοληθούμε και για το πρόσκαιρο αποτέλεσμα που θα έχει και η απομάκτυση της άμμου αφού ειδικοί επιστήμονες (αλλά και ιστορικά δεδομένα) μιλούν για νέα προσάμμωση τα προσεχή χρόνια. Κι αυτό γιατί δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες που δημιουργούν το φαινόμενο (επέκταση αεροδιάδρομου).


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.