Ελεύθερο κάμπινγκ έκανα από το 1978, όταν όλα τότε ήταν πολύ πιο αγνά και ελεύθερα. Έβρισκες ελεύθερες παραλίες, μικρούς κολπίσκους και μπορούσες να χαρείς την άμεση επαφή με τη φύση. Με σεβασμό προς το περιβάλλον πάντοτε και όλους τους όρους υγιεινής σε εφαρμογή.

Από το '82 -'84 που έκλεισε το πευκοδάσος της Λαγόμαντρας, μεταφέρθηκε όλη η παρέα στο Πλατανίτσι, σε μιας μορφής ημιοργανωμένο κάμπινγκ .... δεν την μπορούσαμε την οργανωμένη και συνήθως λαϊκορόκ ή σουβλακορόκ κατασκήνωση με την πολύ φασαρία και "όλες τις ανέσεις". Παρέμειναν ακόμα και τότε κάποιοι ρομαντικοί σε ελεύθερη θερινή διαβίωση συνήθως στο "πορτοκάλι" στις καβουρότρυπες αλλά και σε άλλες τοποθεσίες, αλλά όλα έδειχναν από τότε ότι αυτού του είδους οι παραδεισένιες διακοπές είχαν φτάσει στο τέλος τους. Όταν μετά από πολλά χρόνια πέρασα - αναγκαστικά - ένα βράδυ σε κάμπινγκ μαρτύρησα κυριολεκτικά την ώρα και τη στιγμή που το έκανα. Σκηνές η μια πάνω στην άλλη με τηλεοράσεις να παίζουν και να εκνευρίζουν ανταγωνιζόμενες hifi ηχοσυστήματα στη διαπασών και νεόκοπους κατασκηνωτές που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί επέλεγαν αυτού του είδους τη διαβίωση.

Εξαίρεση αποτέλεσε η παραμονή για ένα δεκαήμερο στον antinazizone στη Θάσο πριν λίγα χρόνια όπου σε οργανωμένη μορφή και με προσεγμένη ανάπτυξη αντίσκηνων αλλά και με προγραμματισμό εκδηλώσεων και διαβίωσης θυμήθηκα τις παλιές καλές ημέρες.

Γιατί αυτή η σημερινή αναπόληση; Η είδηση έρχεται από δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής που ουσιαστικά συσχετίζει το ελεύθερο κάμπινγκ με την παραβατικότητα. Διαβάζουμε:

Στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν χθες (19-7-2017) στοχευμένοι έλεγχοι από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 10 ημεδαποί και 3 υπήκοοι της π.Γ.Δ.Μ. για παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση σε παραλιακή περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.


Οι καιροί άλλαξαν, και οι ηλικίες το ίδιο.
Μια παράξενη στενοχώρια με κατέλαβε. Σωστά; Λάθος; Ειλικρινά δεν ξέρω.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.