Η ανακύκλωση αποτελεί μια βασική έννοια της σύγχρονης διαχείρισης των αποβλήτων. Τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές και περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, το πλαστικό, αλλά και τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) αντιμετωπίζει την ευθύνη των πολιτών με ενίσχυση της εκπαίδευσής τους ώστε να αποκτήσουν ‘’παιδεία ανακύκλωσης’’. Διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για την εκμάθηση της σωστής χρήσης των μπλε κάδων, ειδικές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά, ενημερωτικές καμπάνιες, διανομή ενημερωτικού υλικού, αλλά και πλήθος προωθητικών ενεργειών και τοπικών δράσεων, σε συνεργασία με τους Ο.Τ.Α.

Στα παραπάνω πλαίσια διοργανώθηκε μια τέτοια ενημερωτική καμπάνια  χθες στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στην Περαία, από ώρα 10.00΄ έως 16.00΄, όπου εκπρόσωποι της ΕΕΑΑ τοποθέτησαν ειδικούς κάδους ‘’κώδωνες’’ και ενημέρωσαν τους επαγγελματίες εστίασης για τον σωστό τρόπο συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών (γυαλιού). Παρόμοια παρουσίαση - καμπάνια αυτή, τις ίδιες ώρες θα συνεχισθεί σήμερα και στη Ν. Μηχανιώνα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.