του ακτιβιστή

Συνεχίζεται η προβληματική τροφοδοσία με πετρέλαιο των οχημάτων του Δήμου Θερμαϊκού,  χωρίς να διαφαίνεται μέχρι στιγμής διέξοδος.
Όλα δείχνουν πως η ομηρία του Δήμου, στο σημαντικό θέμα των καυσίμων, εξακολουθεί. Η δεύτερη σύμβαση που υπογράφηκε με τον κύριο προμηθευτή δεν υλοποιείται εξαιτίας  οφειλών του Δήμου και την άρνησή του προμηθευτή να τροφοδοτήσει αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως.
Η προσωρινή λύση που επιλέχτηκε με απευθείας ανάθεση σε άλλον προμηθευτή - για ένα μήνα - έληξε (άγνωστο αν πληρώθηκε κι αυτός) με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται η παροχή καυσίμων με μπετονάκια που κουβαλάνε  και μοιράζουνε (πόσο αδιάβλητος είναι ο τρόπος αυτός;) οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας στους οδηγούς των οχημάτων.
Άρα με απλά λόγια μπορούμε να πούμε πως η καθαριότητα εξαρτάται από την "Τζάκης & Μπίρος OIL company".

Ανοίγει παρένθεση.
Βλέπουμε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν αδιαλείπτως (Απογεύματα, βράδια, σαββατοκύριακα κι αργίες) αλλά και παρκαρισμένα έξω από τα σπίτια των αντιδημάρχων, όπως μας καταγγέλλεται. Και αυτά με μπετονάκια εφοδιάζονται; Και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται αυτά τα οχήματα για τις προσωπικές ή οικογενειακές ανάγκες μετακίνησης των εκλεγμένων;
Ακόμη και απαντήσεις να μην δοθούν στα παραπάνω ερωτήματα, ας ελπίσουμε να περιοριστεί τουλάχιστον η προκλητική αυθαιρεσία ....
Κλείνει η παρένθεση.

Παράλληλα τα ογκώδη και τα κλαδεμένα (κορμοί δέντρων και κλαδιά) εξακολουθούν να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια (όπου υπάρχουν) σε όλη την έκταση του Δήμου.
Σε αυτοψία που κάναμε διαπιστώσαμε την μετατροπή του ΣΜΑ Μηχανιώνας σε χώρο απόθεσης ογκωδών. Τεράστιες ποσότητες έχουν μεταφερθεί εκεί καταλαμβάνοντας το χώρο - άγνωστο για πόσο καιρό, αφού δεν υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος για ογκώδη σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.
Το πρόβλημα δε που δημοσιοποιήθηκε από συνδημότη μας στα σόσιαλ μίντια αποκάλυψε την έκταση που τείνει να λάβει το "φαινόμενο", με τις παράνομες χωματερές στις οποίες μετατρέπονται ακόμα και εύφορα χωράφια (με ή χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους).
Όλα τα παραπάνω δείχνουν λοιπόν, πως συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Και πλησιάζει το φθινόπωρο, που ελπίζουμε να μην μας επιφυλάσσει καταστροφικές νεροποντές και πλημμύρες, όπως τις περσινές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Την εναπόθεση ογκωδών στο ΣΜΑ της Μηχανιώνας θ ακολουθήσει μια τυχαία φωτιά που θα μας δηλητηριάζει για 1-2 μήνες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.