του αιθερόπλωου

Διαβάζω ότι "...μετά από προσπάθειες της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού και ιδιαίτερα του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, εισέρχεται στην τελική ευθεία η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Επανομή.
Μάλιστα ο κ. Μαυρομάτης εξέδωσε και ανακοίνωση (μες τη καλή χαρά) για να τονίσει ότι από το 2014, με έγγραφα και προσωπικές παρεμβάσεις του στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, ζητούσε την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον δήμο.
Και όπως λέει: έχει πλέον ωριμάσει το θέμα, αφού και με νεότερη παρέμβασή του ο δήμαρχος ενημέρωσε τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος ότι διαθέτει απόλυτα κατάλληλο χώρο που μπορεί να καλύψει την επιχειρηματική λειτουργία ενός πυροσβεστικού κλιμακίου και πιο συγκεκριμένα ότι διαθέτει χώρο 823 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Επανομής, εντός του οποίου υφίσταται κτήριο, εμβαδού 257 τ.μ. περίπου, στο οποίο μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Αστυν. Τμήμα Επανομής..." voria.gr
Eις το "όνομα της ασφάλειας", λοιπόν, (αυτό μου θυμίζει τον Ποταμό που έγινε μπουρδέλο "εις το όνομα της ανάπτυξης") καλώς να δεχτούμε την Πυροσβεστική στην Επανομή.
Μπαίνουν όμως κάποια ερωτήματα:
Γιατί να ΧΑΡΑΜΙΣΟΥΜΕ το καλύτερο δημοτικό (ή δημόσιο δεν έχει σημασία) κτίριο με αρκετό περιβάλλοντα χώρο, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, όπως είναι αυτό του πρώην αστυνομικού τμήματος;
Γιατί να ΧΑΡΑΜΙΣΟΥΜΕ το μοναδικό δημοτικό πάρκινγκ, που μέρος του ζητάει η Πυροσβεστική για τα οχήματά της (είναι όρος όπως μαθαίνω) και φυσικά θα το περιφράξει κάπως για να διασφαλίσει την ασφάλεια της περιουσίας της;
Γιατί απορρίφθηκε η παλιά πρόταση που τοποθετούσε το κλιμάκιο στο παλιό Κτηνιατρείο το οποίο σήμερα ρημάζει στην κυριολεξία από εγκατάλειψη;
Δεν υπήρχε άλλο μέρος; Όλα ακατάληλα ήταν; Ή αυτό τους γυάλισε;
Γιατί απορρίφθηκε η επίσης παλιότερη πρόταση που τοποθετούσε τον Παιδικό Σταθμό Επανομής σ' αυτόν το τόσο ταιριαστό γι αυτόν το σκοπό χώρο; (σημειώνω ότι ο Παιδικός στεγάζεται σε ενοικιαζόμενη πρώην αποθήκη με 20-30 τετραγωνικά κήπο).
Πού είναι οι περίφημες διαβουλεύεις με τους πολίτες ή έστω η ενημέρωση του κόσμου που ευαγγελιζόταν ο δήμαρχος;
Γιατί ο πρόεδρος ή οι τοπικοί σύμβουλοι και παρασύμβουλοι δεν εμφανίζονται να πάρουν θέση ανοιχτά για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Μούγκα όλοι. Βολευτήκατε κουφάλες...
Κι εμείς; Τα "τρώμε" όλα όσα μας προσφέρουν; Τα ανεχόμαστε; Ως πότε;
Και στο κάτω κάτω είναι και αισθητικό το θέμα. Έφυγε η αστυνομία που υποτίθεται πρόσφερε κάτι (έστω και το γνήσιο των υπογραφών) και θα μας έρθουν δυο-τρεις μαντράχαλοι να λιάζονται στο μπαλκόνι διοργανώνοντας μαραθώνιους τάβλι και να περιμένουν να πάρει φωτιά καμιά χύτρα ή καμια ξερή αραμιά (έχει ακόμα άραγε;) στα χαντάκια των χωραφόδρομων.
Κι ο δήμαρχος είναι μες τη χαρά του... Μετά την "ιστορική πρωτευουσα", μας φλόμωσε ανάπτυξη στον Ποταμό (κι ας ρημάζουν οι δημοτικές πλαζ στις άλλες δυο παραλίες) και τώρα μας φέρνει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Μαλάκες μεν αλλά ασφαλείς μαλάκες.

ΥΓ προτείνω, μετά τα εγκαίνια του ...κλιμακίου, να κάψουμε την κοινότητα (έτσι κι αλλιώς άχρηστη είναι κι αυτή κι ο πρόεδρος μαριονέτα-φάντασμα που έχουμε) για να δώσουμε αντικείμενο στους πυροσβέστες να τους κάνουμε κι ένα τεστ ντράιβ.
καληνύχτα για άλλη μια φορά Επανομή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αν ο Δήμαρχος προσπαθεί να εκμεταλευτεί πολιτικά την ίδρυση πυροσβεστικού τμήματος στην Επανωμή ,δεν θα πρέπει να φέρει και την ευθύνη της κατάργησης των Αστυνομικών τμημάτων σε Επανωμή και Μηχανιώνα? Πόσο σανό πιστεύει πως μπορεί να μας ταΐσει επιτέλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.