του ακτιβιστή

Υπήρξαν τεράστιες καταστροφές στις πλημμύρες του περασμένου Σεπτέμβρη. Το χειρότερο ήταν οι απώλειες δύο συνδημοτών μας (μήπως θα πρέπει να του θυμηθούμε με ετήσιο μνημόσυνο ;)  )που δεν μπορούμε δυστυχώς να τους φέρουμε πίσω 😪. Πολλοί από τους συμπολίτες μας έχασαν περιουσίες και αρκετοί ήταν αυτοί που ξεσπιτώθηκαν δυστυχώς οι αποζημιώσεις ακόμα δεν ήρθαν.

Δώδεκα μήνες όμως  μετά, θα περίμενε κανείς πως θα είχε προχωρήσει η αποκατάσταση των κυριότερων ζημιών που υπέστησαν κτιριακές υποδομές στον Δήμο Θερμαϊκού, όπως και οδοστρώματα δρόμων. Θυμόμαστε ακόμα την επίσκεψη υπουργών που υποσχέθηκαν άμεση αποκατάσταση και μεγάλη χρηματοδότηση.
Γνωρίζουμε βέβαια πως ήδη ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις, αν και μαθαίνουμε πως κάποιες απευθείας αναθέσεις για ασφαλτοστρώσεις δεν εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με συνέπεια την ενδεχόμενη προβληματική εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων του δήμου προς τους εργολάβους.


Φυσικά υπάρχει ιεράρχηση και αξιολόγηση που καθορίζει την προτεραιότητα των εργασιών.

Επειδή όμως μια εικόνα που παρουσιάζει η όμορη γειτονιά  με την κεντρική λεωφόρο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας  είναι επιεικώς βγαλμένη από μνήμες του '50 και η οποία προκλήθηκε από την ολοκληρωτική εξαφάνιση του οδοστρώματος στις 7 του Σεπτέμβρη, το ερώτημα προς τους υπευθύνους είναι ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στον δρόμο που οδηγεί στον οικισμό Πεύκων;


Ο χωματόδρομος με τις λακούβες που σχημάτισε, με τη σκόνη που σηκώνεται, φέρνει σκηνές από ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Το χαντάκι που ανοίχτηκε μπροστά στα σπίτια και οι ξύλινες ψευτοδιαβάσεις - γεφυράκια δείχνουν μια υποβάθμιση τραγική. Η δε κατάσταση του μόλις 20 μέτρων δρόμου (που πήρε των ομματιών του λόγω των τραγικών πλημμυρών) είναι υπεύθυνη για το ξαροκόκκαλο περπάτημα πεζών και τα κατεστραμμένα αμορτισέρ των διερχομένων αυτοκινήτων με δεδομένο πως δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή.

Νομίζουμε (και εκφράζουμε την διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής) ότι είναι καιρός για την αποκατάστασή του.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.