Με δελτίο τύπου αναγγέλλεται η ασφαλής λειτουργία του λιμένα των Ν. Επιβατών μετά την αποπεράτωση των εργασιών εκβάθυνσης που πραγματοποιήθηκαν.

Ευτυχώς δεν διήρκεσαν πολύ. Οι κάτοικοι είναι αλήθεια πως υπέφεραν από τη σκόνη από τα τριαξονικά που μετέφεραν την άμμο. Οι επιχειρηματίες εστίασης παραπονέθηκαν για την ανάδευση του πυθμένα που πρόσκαιρα έδινε την εικόνα μη καθαρής θάλασσας με συνέπεια  απώλεια εσόδων.

Όλα όμως ξεπεράστηκαν γρήγορα και το λιμάνι παραδόθηκε ασφαλές για ελλιμενισμό των σκαφών, και κυρίως για τα καραβάκια που κάνουν τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Περαία - Ν. Επιβάτες.

Ήδη με το χθεσινό βαρδάρη ο "Άγιος Γεώργιος" βρήκε απάγκιο στη μέσα πλευρά του λιμανιού.

Από τα ερωτήματα που δημιουργούνται βέβαια είναι:

  • αν και που θα πέσουν οι 35 χιλιάδες τόνοι άμμου που αποσύρθηκαν με την εκβάθυνση και 
  • για πόσο καιρό θα παραμείνει βαθύ αν δεν λυθεί το πρωταρχικό τεράστιο πρόβλημα της προσάμμωσης και της διάβρωσης των ακτών λόγω του αεροδιαδρόμου.

Το δελτίο τύπου του δήμου:

Ένα από τα οξυμένα ζητήματα που απασχολούσαν επί δεκαετίες τον δήμο Θερμαϊκού αποκαταστάθηκε.
Το λιμάνι των Ν. Επιβατών αποδόθηκε ασφαλές για ελλιμενισμό στους καπετάνιους και καραβοκύρηδες.
Απομακρύνθηκαν 35 χιλιάδες κυβικά άμμου. Πλέον μετά το τέλος των εργασιών ο λιμένας αποδόθηκε ασφαλής. Τα πλοία μπορούν να δένουν στην μαρίνα του Μπαξέ κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη λειτουργία της τουριστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και τον ασφαλή ελλιμενισμό στα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη.
Τα καραβάκια πλέον μπορούν να διανυκτερεύουν και να ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από τον Δήμο μας.
Το κόστος των εργασιών, που καλύφθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου Θερμαϊκού, ανήλθε στο ποσό των 280.000 ευρώ.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε πως παρά τα προβλήματα που για λίγες μέρες προκλήθηκαν από τις εργασίες εκβάθυνσης στους επαγγελματίες και κατοίκους, «τα οφέλη είναι πλέον ορατά σε όλους, αφού ο ασφαλής ελλιμενισμός παρέχεται αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του λιμανιού των Ν. Επιβατών, μετά από το αυτονόητο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής».









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.