του ακτιβιστή

Βρέθηκα προχθές αργά το απόγευμα (ή νωρίς το βράδυ) στον Ποταμό της Επανομής για το πρώτο μπάνιο του καλοκαιριού. Άργησα πολύ  .... και στην ώρα και στο μήνα (χαχαχα).
Λίγο πριν νυχτώσει βρέθηκα στο νερό, κάπου ανάμεσα στα beach bar που είναι ακριβώς απέναντι από τον δρόμο που φτάνεις.
Είχα να έρθω στον Ποταμό από πέρσι, λίγο μετά τις παράνομες παρεμβάσεις για τη δημιουργία πάρκινγκ και λίγο πριν την πλήρη ανάπτυξη όλων των μπιτσόμπαρων.
Δεν λέω καλό πράγμα είναι η ανάπτυξη ....
Πόσο μάλλον όταν δίνει δουλειές σε παιδιά του τόπου, έσοδα στο δήμο και φυσικά βελτιώνεται μια περιοχή που ήταν (τουλάχιστον έτσι φαινόταν) παραμελημένη.
Ως εδώ καλά.

Κολυμπώντας λοιπόν με έκπληξη παρατήρησα πως όσο έφτανε το μάτι μου η παραλία είχε καταληφθεί από κατασκευές, ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Σαν πολύ ανάπτυξη να έπεσε, σκέφτηκα.
Φυσικά είχαν φτάσει στ' αυτιά μου, τις προηγούμενες μέρες, οι διαμαρτυρίες των πρώτων ιδιοκτητών μπιτσόμπαρων για την αδειοδότηση του βενιαμίν (ως προς τον χρόνο) αλλά Γολιάθ (ως προς τον όγκο) της παρέας. Και πράγματι είναι μεγάλο το δέμας το έσχατο χρονικά παραλιακό μπαράκι και σίγουρα με δεδομένη την πίτα κόβει έσοδα από τα μεγαλύτερα αδελφάκια του.
Αλλά πολύ περισσότερο ενοχλεί που έχει περιορίσει πάρα πολύ τον ελεύθερο χώρο για τους λουόμενους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και υποχρεωτικούς καφέδες και ποτά για όλη την οικογένεια (χαλεποί γαρ οι καιροί).

Εκείνο όμως που πραγματικά θεωρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν είχα ιδέα σε ποιο βαθμό μπορούσε να φτάσει ήταν Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ.
Παιδιά, δεν είναι πλάκα. Στίφη κουνουπιών έπεσαν επάνω μου, εμποδίζοντάς με ακόμη και ν' αλλάξω. Τράπηκα σε φυγή ακαριαία, ακούγοντας εργαζόμενο σε παρακείμενο μπαράκι να παραγγέλλει από φίλο του γνωστής μάρκας εντομοαπωθητικό, με την απειλή πως αν δεν του το φέρει να μην πατήσει το πόδι του ξανά.
Μεγάλωσα στα Μουδανιά, και μάλιστα στα χρόνια πριν αποξηρανθεί ακόμη το έλος στην τοποθεσία τσαΐρια. Πλήθος τα κουνούπια κι εκεί. Ουδέποτε όμως στη ζωή μου συνάντησα τέτοιου είδους επίθεση κουνουπιών, όπως η προχθεσινή στον Ποταμό.
Ίσως αυτό να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για αντιμετώπιση.
Άντε τα "νόμιμα" ή "παράνομα" μπαράκια ας πούμε ότι βρίσκεται κάποιος που τα αντιμετωπίζει με ή χωρίς την τοπική κοινωνία στο πλάι του. Άντε και η πολεοδομία ας πούμε πως κάνει σωστά τη δουλειά της και δεν αντικαθιστά αποθηκούλες με παραθαλάσιες κατασκευές, παρέχοντας αδειοδοτήσεις.

Με αντιπάλους τέτοια και τόσα  κουνούπια  νομίζω πως είσαι χαμένος από χέρι.
Φαντάζεστε η επέλαση των κουνουπιών να γινόταν σε ώρες αιχμής ;;;


Η φωτο του Κωνσταντίνου Πέγκου από τον typosthes.gr/ με σχόλιο "Σκέψου να μην ήταν η "βαριά" μας βιομηχανία" ..δίνει μια άλλη παράμετρο, εκθέτοντας δήμο, μπιτσομπαροϊδιοκτήτες και φυσικά όλους εμάς τους επισκέπτες του Ποταμού, αλλά και κάθε παραλίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.