Στην τελική ευθεία πλέον εισέρχεται η απόκτηση από τον δήμο ρυμοτομούμενης έκτασης 474 τ.μ. Μιας έκτασης που αν και μικρή σε εμβαδόν θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της εισόδου της Περαίας. Πρόκειται για το τρίγωνο που παρεμβάλλεται μεταξύ των οδών Φιλίππου και Θεσσαλονίκης. Η ρυμοτόμηση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης και διαρκούς προσπάθειας της διοίκησης του Δήμου, να πεισθούν οι ιδιοκτήτες του να συναινέσουν. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολες και χρονοβόρες είναι ανάλογες διαδικασίες ρυμοτόμησης και ο συμβιβασμός ως προς το τίμημα που καταβάλλεται για να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Τέλος καλό λοιπόν.
Μετά την απόφαση με αριθ. 16/2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την οποία κρίθηκε θετικά η τιμή μονάδας που αιτήθηκε από τους ιδιοκτήτες, η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση διάθεσης του ποσού 90.268,56 για την αποζημίωση του ρυμοτομούμενου οικοπέδου.


«Στα άμεσα σχέδιά μας ήταν η διάνοιξη της Φιλίππου προς δύο κατευθύνσεις, διάνοιξη που περίμενε επί πολλά χρόνια. Προς την Θεσσαλονίκης ήδη φτάνει στο τέλος. Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Το τρίγωνο απέναντι από την κλινική «Πισσαλίδη» περιέρχεται στο δήμο και η ασχήμια και η κυκλοφοριακή δυσλειτουργία σύντομα θα αποκατασταθούν προς όφελος των δημοτών μας. Και τώρα ρίχνουμε το βάρος στη διάνοιξη, με τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, της οδού Ιωνίας προς την Φιλίππου. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και αυτή την ευνοϊκή κατάληξη» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΤΗΚΕΣ ΔΙΑΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΘΕΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ...ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΤΑ 90,000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ (90268,56/474τμ=190,44τμ) ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια απαλλοτρίωση ούτε ο Αλεξανδρής δεν τόλμησε να κάνει... Γιάννη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσε όμως να την κάνει μια αλεπού. Ήταν ελεύθερη και γυρνούσε συνεχώς στα κεραμίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αλεξανδρής λοιπόν πήγαινε πακέτο με την αλεπού. Κάποιοι την αλεπού την λέγανε "κέρβερο". Τώρα, πως γινόταν η αλεπού να ήταν κέρβερος, είναι ζήτημα κάποιων που θέλανε να δούνε τον αλεξανδρή και έπρεπε πρώτα να συνεννοηθούν με τον κέρβερο. Όταν ο αλεξ. παρέδωσε, έφυγε και η αλεπού. Έκτοτε χάθηκαν τα "ίχνη" τους. Λέγεται πως κάπου-κάπου θεάται η αλεπού να τριγυρνάει. Λεύτερη στα κεραμίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.